Muş'ta ilk defa şah damarına anjiyo ve stentleme yapıldı

Sağlık 7.05.2018 11:09:58 0
Muş
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.05.2018 11:09
İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesinden Muş’a gelen Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Burçak Gümüş, kentte ilk defa şah damarından anjiyo ve stentleme yaptı.
Üçüncü basamak hastanelerde yapılan şah damarı anjiyo operasyonları Muş’ta da yapılmaya başlandı. Göreve başladıktan sonra özellikle radyoloji alanında önemli cihazları Muş Devlet Hastanesine kazandıran Devlet Hastanesi Başhekimi Radyoloji Uzmanı Dr. Gürkan Danışan, Okan Üniversitesi Hastanesinde görev yapan Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Burçak Gümüş ve ekibini Muş’a davet etti. Başhekim Danışan’ın daveti üzerine ekibiyle birlikte Muş’a gelen Doç. Dr. Burçak Gümüş, diyabet hastalığından dolayı şah damarı ve ayak damarı büyük oranda tıkalı olan 6 hastaya müdahale etti.

“Damarı tamamen tıkalı hastamızı tedavi ettik”
Operasyonların ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Burçak Gümüş, Muş Devlet Hastanesi Başhekim Gürkan Danışan’ın önderliğinde çok güzel işler yapıldığını söyledi. Gümüş, "Biz de vakalara destek vermek amacıyla buraya geldik. Burada damar sertleşmesi ve diyabete bağlı ayaklarında ciddi yaralar oluşan 2 hastamıza müdahale ettik. Damarı tamamen tıkalı hastamızı tedavi ettik. Aynı şekilde tamamen tıkalı ve daha önce bir parmağını kaybetmiş, ciddi riski olan hastanın diz altı damarlarını ayak tabanına kadar açtık. Hastanın uzvunun sağ kalması için bunlar çok önemli olabiliyor" dedi.
Muş’a çok güzel anjiyo cihazı alındığını ifade eden Gümüş, "Burada her türlü teknik ve altyapı mevcut. Biz de vakaya destek amacıyla geldik. Bu tür operasyonlar özellikli ve tecrübeli merkezlerde yapılabilir. Bunun için teknik altyapınız olması gerekiyor. Muş’ta çok güzel işler yapılacağından eminim. Birçok ilde bu operasyonlar yapılamazken, burada da yapılmaya başlanacak ve hastalarımız başka illere gitmeyecek" diye konuştu.

“Artık hastalarımız Muş’ta tedavi olacak”
Devlet Hastanesi Başhekimi Radyoloji Uzmanı Dr. Gürkan Danışan ise, amaçlarının sevkleri azaltmak olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Halkın Muş’ta tedavi olmasını istiyoruz. Bu anlamda da çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Girişimsel radyoloji de bunlardan bir tanesi. Çok tecrübeli bir hocamız olan Burçak Gümüş, ekibiyle birlikte bize destek verdi. Vakalara başarılı operasyonlar yaparak, hastalarımızın tıkalı damarlarını açtık. Bu tür durumda olan hastalarımız Elazığ ve Malatya başta olmak üzere çeşitli illere gidiyorlardı. Artık hastalarımız Muş’ta tedavi olacak. Tecrübeli hekimlerimiz ve teknik altyapı uygun olduğu zaman bu tür vak’alara burada da müdahale edildiğine hepimiz şahit olduk."
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ