Manyetik uyarım cihazı ile psikiyatrik tedavi

Elazığ’da yaklaşık 7 yıldır psikolojik sorunları olan bir hasta, Transkraniyal Manyetik Stimülasyon (TMS-Manyetik Uyarım) cihazı ile aldığı tedavi sonucu sağlığına kavuştu.

Sağlık 17.02.2021 10:36:43 0
Manyetik uyarım cihazı ile psikiyatrik tedavi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.02.2021 10:36

Elazığ’da yaklaşık 7 yıldır psikolojik sorunları olan bir hasta, Transkraniyal Manyetik Stimülasyon (TMS-Manyetik Uyarım) cihazı ile aldığı tedavi sonucu sağlığına kavuştu.

1 çocuk ve 2 torun sahibi Solmaz Gül (64), yaklaşık 7 yıldır sıkıntı, huzursuzluk, uykusuzluk, bayılma hissi ve intiharı düşünecek derecede psikolojik sorunlar yaşıyordu. Bu süre zarfında bir çok hastane ve doktorda tedavi gören Gül, ilaç tedavisine başladı ancak sorunları bitmedi. Son olarak Elazığ Mediline Hastanesine giden Gül, burada Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey tarafından tedavi edildi. Kısa bir süre önce hastanede uygulanmaya başlanan, hastalık tespit edilen beyin bölgesine manyetik frekans verilerek o bölgenin elektrik iletimini ve kimyasal aktiviteyi düzenleyen TMS tedavisi ile 12’nci seansta sağlığına kavuşan Gül, uzun zamandır kendini bu kadar iyi hissetmediğini dile getirdi. Bu tedavi yöntemini özellikle kendisi gibi aynı sorunları yaşayan herkese öneren gül, tedavisine için doktorunun nezaretinde devam edeceğini belirtti.

"Herkes gelsin tedavisini olsun, çok şükür ben rahatladım"

Rahatsızlığının uzun zaman önce başladığını anımsatan 64 yaşındaki Solmaz Gül, “Bu süre zarfında gezmediğim doktor, dolanmadığım hastane kalmadı. Hiç birinde hiçbir şifa bulamadım. Hep aşırı şekilde uyku verici ilaçla, uyuttular. Kilo aldım ama şimdi Hakan bey doktorumuza geldim. Onun bu tedavi yöntemi üzerine herkesi davet ediyorum. Hiç bir yan etki görmedim. Hiç kimse korkmasın, çekinmesin. Herkes gelsin tedavisini olsun, çok şükür ben rahatladım. En büyük problemim içimde büyük bir sıkıntı oluyordu, böyle bayılacak gibi oluyordum. Sıkıntılarım o kadar ileri düzeye gelmiştiki intiharı bile düşünmeye başlamıştım. Bu şekilde geldim ama çok şükür şimdi doktorunuzdan çok memnunum. Cihaz daha da rahatlattı” dedi.

"Özellikle bu hastamızda geldiğinde intihar düşünceleri mevcuttu"

Hastanın ciddi sorunlarla kendilerine geldiğini ancak şuanda tedavinin olumlu yönde devam ettiğini belirten Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey ise, “Transkraniyal manyetik stimülasyon (TMS) tedavisi, manyetik uyarım çok yeni ve moderne bir tedavi yöntemidir. Bir manyetik bobin vasıtasıyla görüldüğü üzere hastayı tedavi uyguluyoruz. Nöronlar uyarmak esasına dayalı özellikle depresyonda üzüntü, sıkıntı, isteksizlik, keyifsizlik, intihar düşünceleri, enerjisizlik, takıntılar, vucut ağrıları, kulak çınlamaları gibi şikayetlerde etkili olan son derece etkili ve onaylı bir tedavi. Henüz yeni, 2008 yılından beri FDA ( Amerikan ilaç ve gıda dairesi) tarafından onaylanmış bir tedavi. Avrupa ve Amerika da sıkça uygulanan bu tedavi ülkemizde belli merkezlerde bulunuyor.Yan etkisi hemen hemen hiç yok, çok hafif baş ağrısı, nadiren saçlı deride bir hassasiyet dışında ciddi bir yan etkisi yok. Depresyon ve takıntı ( OKB) hastalarında yaklaşık yüzde 70 civarında etkili olan, elimizi güçlendiren bir seçenek. Özellikle bu hastamız geldiğinde intihar düşünceleri, sıkıntı, enerjisizlik, keyifsizlik, yaşama karşı bir isteksizlik, herhangi bir şey yapmama, değersizlik hisleri gibi durumlar mevcuttu. Şu an 12’nci seanstayız ve hastamızla gerçekten çok iyi sonuçlar aldık” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ