Malazgirt’te aşılama çalışması

Muş’un Malazgirt ilçesinde aşılama çalışmaları kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kurulan çadırda korona virüs aşısı yapıldı.

Sağlık 9.07.2021 09:57:42 0
Malazgirt’te aşılama çalışması
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.07.2021 09:57

Muş’un Malazgirt ilçesinde aşılama çalışmaları kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda kurulan çadırda korona virüs aşısı yapıldı.

Malazgirt 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda vatandaşların randevusuz aşı olmaları için seyyar aşı çadırı kuruldu. Randevusuz aşı çadırına gelen vatandaşlara korona virüs aşısı yaptırılıyor. Meydanda kurulan aşı çadırını ziyaret eden Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer, sağlık çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Kaymakam Demirer, “Çadırımızda aşılama çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Vatandaşlarımızın bir an evvel aşılarını tamamlaması için hedef grubuna ulaşması lazım. Sadece belli merkezlerde, hastanelerde, aile sağlığı merkezlerinin dışına çıkarak, vatandaşların bizzat bulunduğu her yerde aşılamaları sağlıyoruz. Bugün ilçemiz merkezde kurulan çadırımızı ziyaret etmiş bulunduk. İlk günlerdeki aşılama rakamlarımız gayet güzel. Aşılama büyük bir hızla devam ediyor. Vatandaşımızın da teveccühü bu yönde. Şu an için ilçemizde aşılama oranı yüzde 43 tamamlanmış durumda. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Bu hastalıktan bir an önce kurtulmak için hedefimiz olan yüzde 70’lik oranına bayrama kadar ulaşmayı ümit ediyoruz. Arkadaşlarımızın da gayreti bu yönde. İnşallah bu hedefimize ulaşacağız” dedi.

Malazgirt genelinde Kurban Bayramı’na kadar yüzde 70’ini aşılamayı hedeflediklerini belirten İlçe Sağlık Müdürü Doktor Şeyma Görçin Karaketir de, "Yaklaşık günlük aşılama sayımızı 150-200 olmasını hedefliyoruz. Halkımızın da güzel bir teveccühü var, onun için talep gayet iyi. Umarım hastaneye ulaşamayan veya aile sağlık merkezlerine gitmekte güçlük çeken halkımızın buradan geçerken, alışverişini yaparken dahi uğrayabileceği bir merkez olarak burayı kurguladık. Herkesin sağlık sistemine erişip aşısını yapması için bu çadırı hayata geçirdik. Şu an Malazgirt için aşılama oranımız yüzde 43, bunu yükseltmeye çalışıyoruz. Bayrama kadar hedefimiz yüzde 70’e ulaşmaktır. Ben bir kere daha aşının bireysel değil, toplumsal bir konu olduğunu hatırlatmak istiyorum. Herkesi aşıya davet etmek istiyorum. Ancak bulaş zincirini ve hastalığın ilerlemesini bu şekilde durdurabiliriz. Aşı şu an için en önemli mücadele aracımız. Aşısını yaptırmayan 18 yaş üstü herkesi buraya davet ediyorum” diye konuştu.

İğneden korktuğu için bugüne kadar aşısını yaptırmayan 66 yaşındaki Yusuf Toplayıcı, ilk doz aşısını olduktan sonra derin bir nefes aldı. Toplayıcı, “Çok rahat aşımı oldum. Allah razı olsun hemşire hanımdan. Ben memnun kaldım. herkesin de aşı olmasını istiyorum. Çok korkuyordum, iğne uzun olur diye ama uzun değilmiş. O yüzden korkulacak bir şey yok” dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ