Malatya’da kısıtlamalar işe yaradı, vaka sayısı düştü

Korona virüs ile mücadele kapsamında uygulanan yeni kısıtlama ve tedbirler Malatya’da da meyvesini vermeye başladı. Önceleri ortalama günlük 700 vakanın çıktığı Malatya’da, kısıtlamalar ile birlikte bu sayı 100’lere kadar geriledi

Sağlık 6.01.2021 12:02:16 0
Malatya’da kısıtlamalar işe yaradı, vaka sayısı düştü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.01.2021 12:02

Korona virüs ile mücadele kapsamında uygulanan yeni kısıtlama ve tedbirler Malatya’da da meyvesini vermeye başladı. Önceleri ortalama günlük 700 vakanın çıktığı Malatya’da, kısıtlamalar ile birlikte bu sayı 100’lere kadar geriledi. İl Sağlık Müdürü Prof. Recep Bentli ise vatandaşları rehavete karşı uyararak, alınan tedbir ve kurallara uymalarını istedi.

Dünyayı kasıp kavuran yeni tip korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 30 Kasım itibariyle ülke genelinde başlayan kısıtlama devam ediyor. Alınan tedbirler ile birlikte vaka sayılarında ciddi düşüş kaydedilirken, yetkililer vatandaşları rehavete karşı uyarıyor. Yeni kısıtlamalardan önce günlük vaka sayısının 700’ü bulduğu Malatya’da alınan tedbirler sayesinde bu sayı yaklaşık 100’e kadar düştü.

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, kısıtlamalar ile birlikte kentte vaka sayısında düşüş olduğunu belirterek vatandaşları rehavete kapılmamaları konusunda uyardı. Müdür Bentli, “Vatandaşlarımızdan ricamız eğer hasta kendi aracıyla acile başvurabiliyor ise testlerini alıyoruz, ayrıca aracı yoksa bizim sağlık müdürlüğü çağrı merkezini ararlarsa ekiplerimiz gidip testlerini evden alıyor. Vatandaşlarımız buna dikkat etsinler” şeklinde konuştu. Aile içinde bulaşmanın daha fazla artığında ifade eden Bentli, “Kafe ve restoranlar kapandı, bundan dolayı en çok bulaşma yerleri şu an aile içi görünüyor. Bir ailede bir kişi pozitif olursa o aile vaka sayıları yüzde 40 üzerinde oluyor. İşi olmayan ve zorunlu kalmadıkça kimsenin dışarı çıkmasını istemiyoruz. Çıkanlarda maske ve mesafe kuralına mutlaka dikkat etsinler” dedi.

Çin’den gelen aşıların ne zaman vurulmaya başlanılacağı konusunda da değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Bentli, “Malatya’daki gönüllüler üzerinde süren aşı çalışmaları ile ilgili İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Yaşar Bayındır hocamız ile sık sık görüşüyoruz. Bakanlığın açıkladığı yüzde 91.25 güvenilir ve etkin olduğunu gösteren rapor var. Önümüzdeki günlerde de Faz 3 çalışmaları kesin bitmiş olduğunda da raporun yayınlanacağını biliyoruz. Kesinlikle hekim dışı açıklamalara güvenmeyin. İşin uzmanlarına güvenmek ve işin uzmanlarına bu işi bırakmak gerekiyor” diye konuştu.

Aşının önemli olduğunu ifade eden Bentli, toplum bağışıklığı yüzde 65’in üzerine çıkmadıkça salgının kontrol altına alınamayacağını söyledi. Bentli, bu yüzden aşı ile ilgili karamsar söylemlerden vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ