Koyulaşan cilt rengine lazer ile son

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Aslı Alay, koyulaşan cilt rengini lazer ile beyazlatmanın mümkün olduğunu söyledi.

Sağlık 7.03.2017 09:58:08 0
Koyulaşan cilt rengine lazer ile son
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.03.2017 09:58

Op.Dr. Aslı Alay, "Kimi zaman kadın bedenine ufak dokunuşlar büyük değişiklikler yaratabilir. Bu değişiklikler estetik amaçlı yapılmakta olup lazer kullanılan yöntemdir. Lazerle genital bölgedeki renk koyulaşmasına yönelik yapılan bu işlem vulvar veya labial whitening (beyazlatma) olarak isimlendirilir. Dış genital bölgede kararmanın en önemli nedeni özellikle gebelikte artan östrojen hormonu, ilerleyen yaş ve güneş ışınlarının etkisi ile bölgesel kararmalar oluşabilir. Özellikle koyu tenli kadınlarda daha sık görülmektedir. Yine bazı kadınlarda cilt sorunları, epilasyon yöntemleri, hormonal ilaçlar, genetik nedenler de bu duruma yol açabilir" dedi.

 

Lazer cilt rengini nasıl açar?

 

Ciltte koyulaşmayı sağlayan hücrelerin melanositler olduğunu kaydeden Op.Dr. Alay, "Lazer ciltte yer alan melanositleri tahrip ederek cilt renginin açılmasını sağlar. Lazer ciltte yaklaşık 3-4 mm’lik bir alana etki eder. Daha derine ilerlemediği için ek bir zararı yoktur. Ortalama cilt rengi 1-2 ton açılır.Ancak işlemin tecrübeli eller ve uygun lazer cihazları ile yapılması önemlidir. İşlem ağrısız olup genel anestezi gerekli değildir. İşlem öncesinde lokal etkili ağrı kesici krem kullanılması ile işlem oldukça rahat yapılır" diye konuştu.
Lazerin ortalama 20 dakika sürdüğünü belirten Op.Dr. Alay, "Yara izi ve kanama olmaz, dikiş kullanılmaz. Ortalama tek seans yeterli olup bazen 2. ve 3. Seanslar gerekebilir. Her kadın bedeni farklı olup yaklaşım da farklıdır. İyileşme süreci ortalama 7-10 gün olup aynı gün içinde aktif yaşamına devam eden kadınlarda cinsel hayata 1 hafta sonra başlanır. İşlem sonrasında ödem (şişme), kızarıklık bazen de ciltte su toplanması olabilir. Ardından da yüzeysel deri kendiliğinden soyulur ve dökülür. Yeni gelen cilt parlak, canlı ve rengi daha açıktır" ifadelerini kullandı.
Op.Dr. Aslı Alay, "Lazer mutlaka gerekli mi? Bu soruya verilen kesin cevap hayırdır. Lazer ile genital beyazlatma bunu isteyen kadınlarda yapılmalıdır. Çünkü genital bölgede renk koyulaşması bir sağlık sorununa yol açmaz. Sadece kadınlar bu durumdan rahatsız ise kendi bedeni ile mutsuz ise yapılmalıdır. Çünkü sonuç çoğunlukla kadını ve partnerini mutlu eder" şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ