Kollardaki sarkmalara dikkat

Estetik Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Hakkı İzmirli, kol germe ya da diğer adıyla brakioplasti, koldaki yarasa kanadı görünümündeki sarkıklık ve gevşeklik ile fazla olan yağ dokusunu çıkartarak kolu yeniden şekillendirmek

Sağlık 25.02.2019 10:02:24 0
Kollardaki sarkmalara dikkat
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.02.2019 10:02

Estetik Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Hakkı İzmirli, kol germe ya da diğer adıyla brakioplasti, koldaki yarasa kanadı görünümündeki sarkıklık ve gevşeklik ile fazla olan yağ dokusunu çıkartarak kolu yeniden şekillendirmek için yapılan bir ameliyat olduğunu söyledi.

Kilo kaybı ya da yaşlanmanın doğal sonucu nedeniyle dirsekten koltukaltına kadar oluşan gevşek ve sarkık cildin çıkartılarak en iyi sonucu almak için bazen liposuction ile de kombine edilebildiğini anlatan Op.Dr.Hakkı İzmirli, ameliyata uygun adayları şöyle aktardı;

“Kilonuz normal ama kol ve koltukaltınızda gevşeme ve sarkma varsa; Büyük miktarlarda kilo verme sonucunda kolunuzda yarasa kanadı görünümünde gevşek ve sarkık cilt ve yağ dokusu varsa; Kolunuzun iç kısmında kalacak bir iz karşılığında daha şekilli ve sıkı kollara sahip olmayı kabul etmeye istekli iseniz genel sağlığınız iyi ise ve iyileşmeyi etkileyecek cerrahi riskleri arttıracak özel bir sağlık probleminiz yoksa ve Sigara kullanmıyorsanız, kol estetiği ameliyatı için uygun bir aday olabilirsiniz.”

Kol estetiği ameliyatı genel anestezi altında veya sedasyon ile desteklenmiş lokal anestezi altında yapılabileceğini dile getiren Op.Dr.Hakkı İzmirli, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Ortalama 1-2 saat sürer. Kol iç kısmında koltuk altından başlayıp dirseğe uzanan bir kesi ile fazla cilt ve yağ dokusu önceden yapılan çizimler doğrultusunda çıkartılır. Cilt, kolun yeni kontürünü oluşturmak üzere dikilerek kapatılır. Gerektiği durumlarda içerde birikebilecek sıvıları dışarı atmak için dren dediğimiz plastik küçük tüpler yerleştirilir. Drenler 1-2 gün sonra çekilir. Hasta genellikle aynı gün evine gönderilir. Kolun şeklini koruması için özel bir bandaj kullanılır. Gizli dikiş kullanıldığı için dikiş alınmasına gerek yoktur. İlaçlarla kontrol altına alınabilen hafif ağrı olabilir. Şişlik ve morluk olabilir, 10 - 14 gün içinde azalarak kaybolur. 1-2 hafta içinde hasta işine dönebilir, araç kullanabilir. İlk hafta kan basıncını arttırıp kanamaya yol açabilecek aktivitelerden sakınılır. 4 hafta boyunca kollara ağır yük bindirip zorlayacak egzersizlerden kaçınılır. 6. haftadan sonra her tür aktivitenin yapılması serbesttir.

Ameliyat izleri kolların iç kısmında kaldığı için karşıdan bakıldığında görülemzler. Ayrıca uygun iz bakımı ile bu izler hastayı rahatsız edecek düzeyde olmaz.

Kilo dalgalanmalarından sakınıldığı sürece sonuçlar uzun yıllar sürer. Vücudunuz ile birlikte cildiniz de yaşlanmaya devam edecektir. Doğal olarak bu, gelecekte bir miktar gevşemeye neden olabiliecektir. Sonuçları uzun süre koruyabilmek için sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz yapmayı yaşam tarzı haline getirmeniz önemlidir.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ