Kış mevsimi kendini gösterdi, altarnatif tıpa ilgi arttı

Sağlık 8.12.2018 12:00:14 0
Kış mevsimi kendini gösterdi, altarnatif tıpa ilgi arttı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.12.2018 12:00
Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl’de de kış mevsiminin kendisini hissettirmeye başlamasıyla birlikte vatandaşlar aktarlara ilgi göstermeye başladı.
Bingöl’de soğuk havaların kendini hissettirmesiyle birlikte ortaya çıkan boğaz ağrısı, grip, soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklarda vatandaşlar, alternatif tıp olarak bilinen şifalı bitkileri de tercih ediyor.
23 yıldır aktarlık yapan Samet Önal, müşterilerin çoğunluğunun soğuk algınlığına karşı önlem için geldiğini ifade ederek, şifalı bitkilerin satışının diğer aylara oranla arttığını söyledi.
Kentte havaların soğumasının ardından gribal hastalıklarda yaşanan artış nedeniyle, kendilerinin özel karışım çaylar yaptığını ve tercih edildiğini belirten Önal, "1995 yılından beri aktarcıyım. Her sonbahar ve kış aylarında grip, soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklar baş gösteriyor. Bu dönemlerde vatandaşların ilk olarak alternatif tedavi yöntemlerini tercih ettiklerini görüyoruz. Bundan dolayı daha yoğun oluyoruz ve talep alıyoruz. Özellikle soğuk algınlığı ve gripte bazı karışımları hazırlıyoruz. Bağışıklık sistemini güçlendirici, vücut direncini arttırıcı, burun akıntılarını kesecek şekilde karışımlarımız var. Bu karışımların içinde hem bu yörede yetişen hem de diğer illerde yetişen bitkiler mevcut. Bitkisel çay karışımları hazırlıyoruz, macun şeklinde pekmez ve bal ile tüketilen karışımlar hazırlıyoruz. Bebekler ve çocukları için de ayrı karışımlarımız var" dedi.

Önlem amaçlı tercih ediliyor
Hastalığa yakalanmadan önce vatandaşların bitkisel ürünlere başvurduğunu aktaran Önal, "Bu sebepten dolayı bizleri tercih ediyorlar. Hem ticari açıdan bir kazancımız oluyor hem de yan etkileri olmayan bitkilerle tedavi edilme imkanı oluyor. Biz de bundan memnunuz" diye konuştu.
Soğuk algınlığı ile grip için hazırladıkları karışımı hazırlanışını ve nasıl içilmesi gerektiğini anlatan Önal, "Tarçın, kuşburnu, zerdeçal ve karanfil, bunlar sert kökler. Sert kökleri soğuk suyun içine koyup biraz kaynatıyoruz ve daha sonra ıhlamur, rezene, kekik, nane ve az miktarda anason ve nar çiçeği katıyoruz. Bunları da kattıktan sonra suyumuzun altını kapatıyoruz, 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz, süzüyoruz ve 1 bardak sabah-akşam tüketiyoruz" ifadelerini kaydetti.
Tabiattan toplanan bitkilere daha çok önem verdiğini aktaran Yasin Aktekin, "Şahsım olarak doğal şifa ürünlerine çok önem veriyorum. Her hastalığa iyi geliyor ve kimyasal ilaçlardan olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum. Çok ciddi bir durum olduğu zaman doktorlara başvuruyorum. Genellikle doğal, tabiattan toplanabilen, kaynatıp suyu içilen ürünlere daha çok önem veriyorum" şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ