Kış ayları yaklaştı, vatandaşlar bitkisel ürünlere yöneldi

Elazığ’da kış aylarının yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar, bağışıklıklarını yüksek tutmak için bitkisel ürünlere yöneldi.

Sağlık 30.09.2021 10:37:47 0
Kış ayları yaklaştı, vatandaşlar bitkisel ürünlere yöneldi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.09.2021 10:37

Elazığ’da kış aylarının yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar, bağışıklıklarını yüksek tutmak için bitkisel ürünlere yöneldi.

Elazığ’da havaların soğuması ve kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar, bağışıklık sitemini yüksek tutarak hem girip ve nezleden hem de Korona virüsten korunmak için bitkisel ürünlere yöneldi. Hal böyle olunca tarihi Kapalıçarşı’nın yolunu tutan vatandaşlar, kış çayı, ıhlamur, tarçın, zencefil ve kuşburnu gibi ürünler almaya başladı. Bunların yanında paket halinde satılan bitkisel ürünlere de talep olduğu görüldü. Özelikle bağışıklık sistemini daha çok kuvvetlendirmek için içerisinde ginseng, propolis, udu hindi, arı sütü, polen ve bal karışımıyla elde edilen direnç macununa da vatandaşın talebi yoğun.

Kapalıçarşı esnaflarından Selçuk Aktaş, “Bizde bitkisel ürünler satılıyor. Genelde ot ve bitkiler, bitkisel ve hazır çaylar satıyoruz. Biz mevsimsel çalıştığımız için kış ürünlerinde bitkisel olarak kış çayları, ıhlamurlar, tarçınlar, zencefiller ve kuşburnu gibi ürünler satılıyor. Aynı zaman da bu pandemiden dolayı Covid hastaları için hazırladığımız bağışıklık sistemini güçlü tutan macunlarımız var. Tüm arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gelen müşterilerimiz bizlerden kendi rahatsızlıklarına göre ilaç istiyorlar. Bizde hazır olan macunları, çayları veya açık olarak sattığımız çaylarımızı vatandaşın kendi fikrini sorarak hangisini isterse onu vermeye çalışıyoruz. Bir papatyanın aynı zamanda paketli olan, sallama olan poşet çay şekli de bulunuyor. Hasta olmadan, rahatsızlığı olmadan gelip önlem amaçlı olarak alan da var. Hasta olmamak için kullanıyorlar. Genelde bağışıklık sistemi düşük olan insanlar yükseltici olan macunlarımızı veriyoruz. Bu ürünlere rağbet daha fazla. Covid sürecinde genelde C vitamini, bitkisel çaylar, bir de en etkili olan direnç denen bir macunumuz var. İçerisinde ginseng, propolis, udu hindi, arı sütü, polen ve baldan üretilen bir macundur. Bunu rahatlıkla verebiliyoruz. Kullananlar da memnunlar” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ