Kars’ta hedef nüfusun yüzde 45’i Covid-19 aşısı oldu

Kars’ta korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında aşılama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Aşı merkezlerinin hizmete girmesiyle birlikte hedef nüfusun yüzde 45’i aşılandı.

Sağlık 29.06.2021 10:43:06 0
Kars’ta hedef nüfusun yüzde 45’i Covid-19 aşısı oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.06.2021 10:43

Kars’ta korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında aşılama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Aşı merkezlerinin hizmete girmesiyle birlikte hedef nüfusun yüzde 45’i aşılandı.

Kars İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Zakir Lazoğlu, kent genelinde oluşturulan 43 sağlık tesisinde aynı anda aşılama yaptıklarını belirtti. Lazoğlu, sağlık ekiplerinin vatandaşların ayağına kadar giderek Covid-19 aşısını yaptıklarını söyledi.

Kars İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Zakir Lazoğlu, “Sağlık Bakanlığımızın talimatıyla 13 Ocak 2021 tarihinden itibaren ilimizde aşılama çalışmalarına başladık. 43 sağlık tesisimizde aynı anda aşılama hizmetlerine başlamış olduk. Takibinde yaş gruplarının artışıyla beraber ilimizde aşılamak için yeterli derece de çalışma alanı olmasına rağmen biz yine de vatandaşlarımızın ayağına giderek, hatta ilimizdeki belli noktalara aşılama çadırları ve semt polikliniklerini kurduk” dedi.

Hedef nüfusun yüzde 45’ini aşıladıklarını ifade eden Lazoğlu, “Kars’ta hedef nüfusunun yaklaşık yüzde 45’ini aşılamış bulunmaktayız. Gitgide de bu artış göstermekte, vatandaşlarımızın aşıya talebi oldukça fazla, şuanda ilimizde vatandaşlarımız yaylada olduğu için özellikle yaylalara çıkmış bulunmaktadır. Bundan dolayı da biz yaylara, köylere ve birçok alana ayaklarına kadar giderek aşılama çalışmalarını yürütüyor” diye konuştu.

Kars’ta Covid-19 ile mücadele kapsamında aşılamaya daha hızlı bir ivme kazandırmak için tüm hastaneler, Toplum Sağlığı Merkezleri, İlçe Sağlık Müdürlükleri, aile hekimleri aşılamaya dahil edildi.

Ayrıca aşının ulaşılabilirliğini arttırmak için Kars merkezinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) Semt Polikliniği Aşı Uygulama Merkezi olarak hizmete sunuldu. Kars’ta aşılama çalışmaları devam ederken vatandaşların aşıya talepleri sağlık çalışanlarının işini kolaylaştırıyor.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Öğretmenler arası futbol turnuvası başladı


Van Spor

Erzurumşehir Spor Kulübü’nden önemli başarı


Van Spor

Milli badmintoncular Erçetin ve İnci’den Guwahati Masters’ta bronz madalya


Van Spor

Siverek Belediyesi, Ağrı kadın futbolcularının konaklama masraflarını üstlendi


Van Spor

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ