Kalbinde delik bulunan 2 çocuk katater anjiyografi ile sağlığına kavuştu

Elazığ’da kalbinde delik bulunan 4-7 yaş arası iki çocuk, Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde ilk defa yapılan katater anjiyografi işlemiyle sağlığına kavuştu.

Sağlık 13.01.2022 10:25:40 0
Kalbinde delik bulunan 2 çocuk katater anjiyografi ile sağlığına kavuştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.01.2022 10:25

Elazığ’da kalbinde delik bulunan 4-7 yaş arası iki çocuk, Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde ilk defa yapılan katater anjiyografi işlemiyle sağlığına kavuştu.

Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde Çocuk Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Yılmaz ile Dr. Öğretim Üyesi Osman Akdeniz tarafından ilk defa yapılan katater anjiyografi başarıyla gerçekleştirildi. İşlemle kalbi delik olan 4-7 yaş arası iki çocuk sağlığına kavuştu.

Çocuk Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Yılmaz, “İki VSD’li (kalbi delik) hastamıza katater

anjiyografi uygulayarak, hemodinamik çalışma yaptık. Geçen yıl ağustos ayından itibaren alt yapısını hazırladığımız anjiogerafi işlemini ilk defa uygulayabildik. Bundan sonra da bölgemizdeki bu tip hastalarımıza girişimsel olarak katater anjiyo işlemi ile birlikte halk arasında bilinen kalp deliği kapama işlemleri, kalp kapakçıklarında damar darlıklarının balonla açılma işlemleri yapmak için planlamamız devam etmektedir” dedi.

Çocuk Kardiyolojisi Öğretim Üyesi Osman Akdeniz ise, “Çocuklarda yapılan anjio kataterizasyonu tanısal ve girişimsel olarak artık hastanemizde yapabiliyoruz. Bu hafta yaptığımız tanısal katateriszyonda kalbin değişik odacıklarından aldığımız kan örnekleri ve basınç kayıtları alarak kalp deliğinin çocukta yapacağı etkiyi hesaplıyoruz ve cerrahiye uygun olup olmadığına kara veriyoruz. Ayrıca hastalarımıza girişimsel olarak gerekirse stent takılması gibi hayati önem taşıyan bu tip uygulamalar acil olarak yapılması gerekmekte. İlimizde ve bölgemizde bu işlemlerin yapılması önem arz etmekteydi. Bunun için dış ünitelere sevk etmeden bu tip hastalarımızın kendi hastanemizde ve ünitemizde teşhis ve tedavilerini gerçekleştirebileceğiz “diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ