Kadın sağlık personeli camiye girerek hoparlörden aşı anonsu yaptı

Bitlis Sağlık Müdürlüğüne bağlı aşı ekipleri il genelinde çalmadık kapı bırakmayarak köy köy, kapı kapı gezerek vatandaşlara korona virüs aşısı yapıyor.

Sağlık 8.09.2021 09:16:20 0
Kadın sağlık personeli camiye girerek hoparlörden aşı anonsu yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.09.2021 09:16

Bitlis Sağlık Müdürlüğüne bağlı aşı ekipleri il genelinde çalmadık kapı bırakmayarak köy köy, kapı kapı gezerek vatandaşlara korona virüs aşısı yapıyor.


İl genelinde oluşturulan yaklaşık 100 ekip kente ayak basmadık yer bırakmayarak, aşıya ön yargılı olan vatandaşları ikna etmeye çalışıyor. Bitlis merkeze bağlı Yumurtatepe köyünde görevli kadın sağlık personeli vatandaşların aşı olmaları için camiye girerek hoparlörden anons yaptı. Ayrıca hane hane gezen ekipler aşı olmak isteyen vatandaşların aşılarını yaptı. Bitlis Valisi Oktay Çağatay canla başla çalışan sağlık ekiplerini tebrik ederek, yüzde 75’lik hedefe doğru ilerlediklerini söyledi. Sağlık ekiplerini gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ederek, yapılan çalışmalar sonucunda 67,6 oranına çıktıklarını, hedeflerinin kısa sürede yüzde 75’i bularak ‘mavi’ kategoride yer almak olduğunu söyleyen Bitlis Valisi Oktay Çağatay, “Covid-19’la mücadele konusunda şu anda elimizdeki tek argümanın aşı olduğunu bütün dünya biliyor. Cumhurbaşkanımız da ifade etiler. Aşılama konusunda tüm Türkiye’nin seferber bir halde çalıştığını biliyoruz. Ne yazık ki Doğu ve Güneydoğu illerimizde içerisinde Bitlis’in de olduğu bu bölgede aşılama konusunda vatandaşlarımızdan yeterli teveccühü görememiştik. Ama son zamanlarda Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık ekiplerimiz büyük bir özveri ile sahaya bütün emeklerini yansıttılar. Yaklaşık 100 civarında ekip kurduk. Bu arkadaşlarımız her biri 3’er, 4’er kişiden oluşan ekiplerle kapı kapı gezerek, icabında meralarda göçerleri, arıcılarımızı ziyaret ederek, orada aşılama faaliyetlerini yürütüyorlar. Aşılama konusunda tereddütleri olan vatandaşlarımızı da ikna ederek bu işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar” dedi.


Son günlerde birinci doz aşılama konusundan bakıldığında Bitlis sarı kategoride üst sıralara tırmandığının altını çizen Bitlis Valisi Çağatay, "Önümüzdeki birkaç gün içerisinde de İnşallah biz Bitlis’e mavi yakışır diyerek maviye kavuşacağız. Bu hastalığında tek bertaraf yolu bu olduğu için vatandaşlarımızı aşılama konusunda tekrar ve tekrar davetkar oluyoruz. Sağlık Bakanlığımıza bağlı hastanelerimizde çalışmalar devam ediyor. Ne yazık ki Covid-19 konusunda ciddi bir yoğunluk yaşandı. Şu anda da kısmen devam ediyor. En son Sağlık Bakanlığımızdan aldığımız verilere göre ilimiz aşılama oranına göre 67,6 ile sarı kategoride aşılama faaliyetini devam ettiriyor. Birkaç gün içerisinde yüzde 75’le mavi renge biz de kavuşacağız. Vatandaşlarımızın aşılama konusunda en küçük bir tereddütleri olmasın. Ben kendim 2 doz sinovac aşıyı, üzerine 2 doz da biontech aşıyı oldum. Cumhurbaşkanımızın olduğunu, Bakanlarımızın tamamının olduğunu biliyoruz. İnşallah sağlıklı günlere hep birlikte kavuşacağız” şeklinde konuştu.


Yumurtatepe köyünde aşılama hizmetini yürüten sağlık memuru Süleyman Aksev ise, “Bitlis Sağlık İl Müdürlüğü bizleri çevredeki köy ve mahallelerde aşılama faaliyetini yürütmek için görevlendirdi. Biz yaklaşık 20 günden beridir ev ev, sokak sokak gezerek vatandaşlarımıza aşı yapmaya çalışıyoruz. Aşılama konusunda zaman zaman vatandaşlarla sıkıntılar yaşıyoruz. Bunları ikna etmek ve aşının zorunluluğunu anlatmaya çalışıp, aşılamaya çalışıyoruz. Bu hastalıktan korunmamızın tek çaresi aşıdır. Onun için vatandaşlarımızdan aşı konusunda duyarlı olmalarını, sadece bizlerin gelmelerini beklemeden hastanelere ve aile hekimlerine başvurarak aşı olmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Kastamonuspor: 2


Van Spor

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ