Sağlık İşçileri Sendikası’ndan Van YYÜ’ye ziyaret

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Van Şubesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’ye teşekkür ziyaretinde bulundu.

Van Haberleri 29.09.2023 16:24:00 0
Sağlık İşçileri Sendikası’ndan Van YYÜ’ye ziyaret
Tarih: 29.09.2023 16:27 Güncelleme: 29.09.2023 17:12

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Van Şube Başkanı Taner Tuci ve beraberindeki heyet, Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde çalışan 17 sağlık ve sosyal hizmetler iş kolundaki sağlık işçileri ile toplu iş sözleşmesi ve ek protokol dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli’yi ziyaret ederek teşekkür etti.

Dursun Odabaş Tıp Merkezi işçi kadrosundaki çalışanlar için 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olacak Toplu İş Sözleşmesi imzalanmış ve eski dönem sözleşmenin üzerine yüzde 115 zam alınmıştı. Dar gelir grubundaki sağlık emekçilerinin günlük yevmiye, sosyal yardım vb. tüm ödeme kalemlerine yapılan zamlar dikkate alındığında, yeni dönem sözleşme ile işçi maaşları bir önceki yıla oranla 2,5 kat arttı.

İşçiler adına Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Van Şube Başkanı Taner Tuci, “Eski dönem sözleşmenin üzerine ciddi zamlar yapılarak üyelerimizin refah içerisinde yaşamaları için ciddi bir adım atılmıştır. Yaklaşık olarak 860 işçinin faydalandığı sözleşme, ilimiz esnafına da ciddi katkılar sunmakta. Maaşı artan işçilerin daha fazla alışveriş yaparak dolaylı olarak şehrin ekonomisini canlandırmaları söz konusu olmuştur. İşçilerimize yapılan zamların dolaylı olarak ilimiz esnafına katkı sağlaması nedeniyle Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Hamdullah ŞEVLİ eli açık davranıp bizleri memnun eden bir oranda zam yapmıştır. Toplu İş Sözleşmesinin ardından Ek Protokolünde imzalanmasıyla işçi arkadaşlarımıza ek bir kazanım daha sağlanmış oldu. Ayrıca sözleşme görüşmelerinde işçilerin lehine tavır takınan, sözleşme sürecinde takdir haklarını hep işçiden yana kullanan ve göreve başladığı günden bu yana hastanedeki personellerin sorunlarıyla birebir ilgilenen, ilettiğimiz sorunları çözüme kavuşturmak için çaba sarf eden Genel Sekreter Sn. Cahit TEKİN beye işçilerimiz adına ayrıca teşekkür etmek isterim.” dedi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ