İmplant tedavilerinde yeni bir dönem başlıyor

Yürüttüğü çalışmalarla dünya çapındaki birçok bilimsel listeye adını yazdıran Atatürk Üniversitesi, yurtiçinde de gerçekleştirdiği projelerle çeşitli kurumlardan destek almaya devam ediyor.

Sağlık 16.12.2020 15:33:01 0
İmplant tedavilerinde yeni bir dönem başlıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.12.2020 15:33

Yürüttüğü çalışmalarla dünya çapındaki birçok bilimsel listeye adını yazdıran Atatürk Üniversitesi, yurtiçinde de gerçekleştirdiği projelerle çeşitli kurumlardan destek almaya devam ediyor.

Bu kapsamda, ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Çelik’in hazırladığı proje Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) 1505 Üniversite Sanayi İşbirliği Destek Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

“Yeni Nesil Dental İmplantların Üretimi: Yüzey Özellikleri İyileştirilmiş, Islanabilirliği-Osseointegrasyonu Yüksek ve Biyouyumlu Dental İmplantlar" isimli projenin yürütücülüğünü Prof. Dr. Ayhan Çelik üstlenirken, Doç. Dr. Halim Kovacı da araştırmacı olarak görev yapacak.

İmplant Tedavileri Daha Kısa Sürecek

AGS Medikal Ürünleri İthalat İhracat Ticaret Anonim Şirketi ile birlikte yürütülecek proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Çelik, Diş Hekimliği alanı için hazırlanan proje ile üretilecek Yeni Nesil Dental İmplantların (diş vidası) hastaya uygulanması halinde tedavi sürecinin daha hızlı bir şekilde tamamlanacağını söyledi.

Titanyum ve alaşımlarının yüksek korozyon direnci, üstün mukavemet özellikleri, düşük özgül ağırlığı ve kendi kendine üretebildiği atıl biyouyumlu oksit tabakası sayesinde dental implant uygulamalarında kullanımının tercih edildiğini belirten Çelik şunları aktardı: “Dental implant malzemesi olarak kullanılan titanyum ve alaşımlarının hastalarda iyileşme süresi olarak tanımlanan osseointegrasyon süresini kısaltabilmek adına asitle dağlama, kumlama, sprey plazma kaplama, ultraviyole, PVD, CVD ve anodizasyon gibi birçok yüzey işlemi uygulanıyor. Anodizasyon yöntemi sahip olduğu avantajlı özellikler nedeniyle ön plana çıkıyor. Bu çalışmada titanyum ve alaşımlarına anodizasyon işlemi yapılarak ıslanabilirlik özelliğinin iyileştirilmesini hedefliyoruz. Proje kapsamında ilk kez denenecek olan uygulamalar ile titanyum yüzeyinde modifikasyon yapılarak yüzey serbest enerjisinin artırılmış ve buna bağlı olarak da yüzey ıslanabilirliğinin iyileştiği bir ürün elde edeceğiz” dedi.

“Dünya Çapında Tanınır Bir Kurum Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyoruz”

Atatürk Üniversitesinde “Yeni YÖK Vizyonu”na uygun yapısal değişimlerin temelini oluşturan Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi ile dünya üniversiteleriyle rekabet edecek konuma gelindiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, hazırlanan yeni proje ve buluşların Atatürk Üniversitesini bilimsel anlamda üst sıralara taşıdığını söyledi.

Rektör Çomaklı: Üniversitemiz, akademisyenlerimizin istikrarlı çalışmaları sayesinde dünya çapında tanınır bir kurum olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmeti kapsayan bütün süreçlerde kaliteyi ve işlevsel bilgi üretimini önceleyen yeni bir anlayışla, yeni bir vizyon ortaya koymaya çalışıyoruz. Prof. Dr. Ayhan Çelik’in Diş Hekimliği alanı için hazırladığı ve TÜBİTAK-1505 Üniversite Sanayi İşbirliği Programı kapsamında desteklenen proje başarısı bunlardan biri. Prof. Dr. Çelik’i bu başarısı için tebrik ediyor, akademisyenlerimize çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ