İl Sağlık Müdürü Polat,"Sırası gelenin aşıya gerekli duyarlılığı göstermesini istiyoruz"

Kurallara sıkı uyulduğunda vaka sayılarının azaldığını, gevşeme gösterildiği dönemlerde ise tam tersine sayıların arttığına dikkat çeken Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat,'Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın

Sağlık 12.03.2021 10:10:09 0
İl Sağlık Müdürü Polat,"Sırası gelenin aşıya gerekli duyarlılığı göstermesini istiyoruz"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.03.2021 10:10

Kurallara sıkı uyulduğunda vaka sayılarının azaldığını, gevşeme gösterildiği dönemlerde ise tam tersine sayıların arttığına dikkat çeken Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat,"Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın aşıya gerekli duyarlılığı göstermelerini,mutlaka aşı olmalarını istiyoruz. Hala pandemiden korunmanın en etkin yolu maske, mesafe ve hijyendir" dedi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Koronavirüs (Covid-19) pandemisi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, hem vatandaşları bilgilendirdi, hem de aşı için sırası gelenleri randevu alarak sağlık kuruluşlarına davet etti.

Türkiye’nin aşı tedariki ve uygulaması konusunda çok iyi durumda olduğunu anımsatan Prof. Dr. Polat," Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın açıkladığı üzere aşı üretme kapasitesi erken devreye girmiş ülkelerle rekabet eder durumdayız. Şimdiye kadar ülke genelinde 10 milyonun üzerinde aşılama gerçekleştirilmiştir. Bu imkanlara sahip iken, aşı sırası gelen vatandaşlarımızın aşıya gerekli duyarlılığı göstermelerini ve mutlaka aşı olmalarını istiyoruz. İlimizde özel ve kamuya ait tüm sağlık kurumlarında 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza yönelik aşı uygulaması devam etmektedir. Yine uygulama kapsamında 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın 60 yaş üzeri eşleri de aşı olabileceklerdir. Aşı sırası gelen vatandaşlarımız Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden veya 182’den randevu alınarak başvurulabilecek. Bununla birlikte Koronavirüs aşı randevu işlemleri e-devlet, e-nabız, MHRS mobil uygulamaları üzerinden de yapılmaktadır” dedi.

Kontrollü olarak başlatılan normalleşmenin rehavet getirmemesi gerektiğine dikkat çeken Polat," Hala pandemiden korunmanın en etkin yolu maske, mesafe ve hijyendir. Zorunlu olmadıkça kalabalık ortamlara girmeyelim. Kalabalık oluşturacak etkinliklerden kaçınalım. Biraz daha sabır ve fedakarlık göstererek, korunma kurallarını elden bırakmayalım. Hepimizin malumudur ki kurallara sıkı uyulduğunda vaka sayıları azalmakta, gevşeme gösterildiği dönemlerde ise tam tersine sayılar artmaktadır” ifadelerini kullandı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ