İki aşamalı karaciğer cerrahisi ile kanserden kurtuldu

Elazığ’da Kalın Bağırsak Kanseri Teşhisi Konularak Ameliyat Edilen Ve Daha Sonra Kanserin Karaciğere Sıçradığı Ortaya Çikan Burhanettin Özgün, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde Alpps Prosedürü (iki Aşamalı Karaciğer Cerrah

Sağlık 9.07.2019 14:18:00 0
İki aşamalı karaciğer cerrahisi ile kanserden kurtuldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.07.2019 14:18

Elazığ’da kalın bağırsak kanseri teşhisi konularak ameliyat edilen ve daha sonra kanserin karaciğere sıçradığı ortaya çıkan Burhanettin Özgün, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde ALPPS Prosedürü (İki Aşamalı Karaciğer Cerrahisi) yöntemi ile sağlığına kavuştu.

Elazığ’da ikamet eden 2 çocuk babası Burhanettin Özgün (47), yaklaşık 1,5 yıl rahatsızlığı nedeniyle Fethi Sekin Şehir Hastanesine başvurdu. Burada yapılan tetkikler sonucunda Özgün’e kalın bağırsak kanseri teşhisi konuldu. Ameliyattan sonra yapılan takip ve tetkikler sonucunda tümörün bağırsaktan, karaciğere sıçradığı saptandı. Genel Cerrah Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Böyük ile Gastro Cerrahisi Uzmanı Dr. Ulaş Aday tarafından ALPPS Prosedürü ile tedavi edilen hasta, 20 gün arayla iki başaralı ameliyat geçirerek sağlığına kavuştu.

ALPPS Prosedürünün Türkiye’de yeni yeni ve hastanede ilk defa uygulandığını belirten Hastane Başhekimi Doç. Dr. Savaş Öztürk, “ Hasta iki aşamalı karaciğer cerrahisi ile sağlığına kavuştu. Hastanemiz fiziki ve teknolojik altyapısı ile gerçekten alanında uzman hekim kadrosu ile hem ilimizi hem de çevre illere yüksek kalitede sağlık hizmet veriyor. Bu tarz ülkemizde yeni yeni uygulanan üst cerrahi müdahalelerin hastanemiz yapılıyor olmasından dolayı oldukça mutluyum” dedi.

Hastanın sağlık durumu hakkında bilgi veren Genel Cerrah Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Böyük, “Hastamızda, yaklaşık 1.5 yıl önce yaptığımız tetkikler sonucu kolon kanseri tespit ettik. Hastayı ameliyat ettikten sonra hastanın karaciğerinde tümör sıçraması ortaya çıktı. Kolon kanserinde bir yerde metastaz varsa ve çıkarılabilmesi uygunsa cerrahi yapıyoruz. Kemoterapi ve ilaç tedavisinden daha çok etkin bir tedavi bir tedavi şeklidir. Çıkaracağımız hastalıklı karaciğer bölümünün dışında kalacak sağlam karaciğer bölümü dokusu hastaya yetmeyecekti. Hastayı değerlendirdikten sonra ALPPS prosedürü dediğimiz iki aşamalı karaciğer cerrahisi planına aldık. Hastamızın 1’inci aşamasını yaklaşık 20 gün önce yaptık. Hasta 15 gün dinlendikten sonra ve sağlam karaciğer dokusu yeterli volüme ulaştıktan sonra 2’inci aşamasını da 5 gün önce yaptık. Hastamız gayet iyi bu süreçte de hastamızda bir problem oluşmadı. Şuan da hastamızı tümörsüz bir şekilde takip ediyoruz ve inşallah 1-2 gün içerisinde de hastamızı taburcu edeceğiz” diye konuştu.

1,5 yıldır tedavi gördüğünü belirten Burhanettin Özgün, “Dr. Abdullah Böyük tedavime bakıyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum ve çok büyük ekipleri var. Büyük bir başarı ile ameliyatları yaptılar. Şuanda çok rahatım. Kimse kanserden korkmasın tedavi olsunlar. Tüm ekip ve hastane dört dörtlüktür” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ