Hemşire adayları vatandaşları “inme” konusunda bilgilendirdi

İnme Haftası etkinlikleri çerçevesinde EBYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte vatandaşlar bilgilendirildi.

Sağlık 11.05.2022 11:50:32 0
Hemşire adayları vatandaşları “inme” konusunda bilgilendirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.05.2022 11:50

İnme Haftası etkinlikleri çerçevesinde EBYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte vatandaşlar bilgilendirildi.

EBYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından inme haftası etkinlikleri çerçevesinde vatandaşlara boy, kilo ve tansiyon ölçümü yapılarak el broşürü ve bilgilendirme yapıldı.

Erzincan Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen etkinlik ile ilgili bilgi veren Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Araştırma Görevlisi Nadire Yıldız Çıltaş konuşmasında, “Beyin damar hastalıkları dünyada en fazla fonksiyon kaybına neden olan, yaşam kalitesini düşüren hastalıklardır. Dünyada ölüm nedenleri arasında ise 3. sırada yer almaktadır. İnme ani olarak ortaya çıkan ve çok hızlı tedavi gerektiren hastalıktır. İnme belirtilerinin toplum tarafından tanınması, farkındalığın arttırılması koruyucu sağlık hizmetlerinin önemli kısmını oluşturmaktadır.

Biz de bugün öğrencilerimizle birlikte Erzincan halkına inme hastalığı hakkında bilgi vermek, farkındalık oluşturmak için 10 Mayıs İnme Farkındalık Günü etkinliğimizi oluşturduk. Herkese sağlıklı ve inmesiz günler dilerim” dedi.

Etkinlik ile ilgili konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Sedanur Sulu ise, “10 Mayıs Dünya İnme günü etkinliğimiz dahilinde bilgilendirme ve farkındalık oluşturmak için buradayız. Öncelikle inme ile ilgili bilgi vermek istiyorum. İnme, beyindeki damarların tıkanması sonrasında meydana gelen bir hastalık. İnmenin en önemli risk faktörü ise yüksek tansiyon, diyabet, sigara ve alkol kullanımıdır. İnsanlarımızı bu konularda bilgilendirme ve farkındalık oluşturuyoruz. Burada el broşürleri dağıtarak bilgilendirmelerde bulunuyoruz, tansiyon ölçümü yapıyoruz, boy ve kilo ölçümleri yaparak indekslerini hesaplıyoruz. Yapılan etkinliğe ilginin fazla olması dolayısıyla burada bulunan tüm insanlara sağlıklı günler diliyoruz” dedi.

Gün boyu devam eden etkinlik ve farkındalık adına vatandaşlar öğretmen akademisyen ve öğrencilere teşekkür ettiler.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, kulüp lisansı almaya hak kazandı


Van Spor

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ