Göz kapak düşüklüğü gençleri vuruyor

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Atilla Fesli, göz kapağı düşüklüğünün daha çok gençleri vurduğunu söyledi. Bazen yapısal nedenlerle genç yaşta bile, bazen ilerleyen yaş ve/veya yorucu yaşam tarzı nedeni ile g?

Sağlık 22.05.2019 10:50:00 0
Göz kapak düşüklüğü gençleri vuruyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.05.2019 10:50

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Atilla Fesli, göz kapağı düşüklüğünün daha çok gençleri vurduğunu söyledi.

Bazen yapısal nedenlerle genç yaşta bile, bazen ilerleyen yaş ve/veya yorucu yaşam tarzı nedeni ile göz kapaklarında oluşan değişikliklerin kişiyi olduğundan daha yıpranmış gösterebildiğini dile getiren Op. Dr. Atilla Fesli, “Bu değişiklikler üst ve alt göz kapaklarında bollaşma, torbalanma, sarkma, alt kapaklarda şişlik (fıtıklaşma), çizgilerde artış, göz kenarlarının aşağı doğru sarkması, morarmalar şeklinde kendini gösterebilir. Bu değişmeler kişiyi hem olduğundan yaşlı, hem de yorgun ve rahatsız gibi gösterir. Ayrıca üst göz kapağındaki aşırı gevşeklik ve sarkma, göz açıklığını daraltarak görme alanının küçülmesine neden olabilir; alt göz kapağındaki aşırı gevşeme ise alt göz kapağının dışa dönmesine yol açarak ektropion denilen bir duruma neden olur ki; bu hem görüntü olarak çok çirkindir, hem de gözde kanlanma ve batmalara neden olarak rahatsızlık verir. Bu gibi durumlarda blefaroplasti ameliyatı kaçınılmaz olur” diye konuştu.

Op. Dr. Atilla Fesli, estetik cerrahinin çok iyi sonuçlar alabileceği bu tabloda uygulanacak yöntem estetik cerrahın tercihine bağlı olmakla birlikte temel olarak şu işlemlerin yapıldığını açıkladı; “Üst göz kapağından mekik şeklinde bir deri-kas tabakası çıkarılarak derideki gevşeme gerginleştirilir. Hastanın ihtiyacına göre göz çukuru içindeki yağlardan bir kısım çıkarmak gerekebilir. Yapılacak işlemler bittiğinde kesi yeri tam göz kapağı kıvrımına oturtulmuş olacağından oldukça belirsiz bir iz oluşur. Alt göz kapağında tam kirpiklerin altından bir kesi ile girilir, fazlalık kas, göz çukuru yağı, ve gerektiği kadar deri çıkarılır; gerekirse torbalanmayı düzeltmek için kas tabakasına takviye yapılır. Eğer ektropion gelişmişse kama şeklinde bir kısım alt göz kapağı çıkartılır ve gerginlik sağlanır. Kesi dikildiğinde alt kirpiklerin altında yerleşen yara izi zamanla oldukça belirsiz hale gelir.

Ameliyat sonrası dönemde yapılan sargı ve pansumanlar hastanın dar bir alanda da olsa çevresini görmesine izin vermektedir. İlk 24 saat gözler üzerine buz torbası uygulanması şişlik ve morlukların az olmasını sağlar. Ertesi günü pansumanlar açılır, kişi çok daha geniş bir görme alanına kavuşur ve çok aktif olmayan günlük hayata döner. Göz kapaklarındaki şişlik ve morluklar 5-7 gün devam eder, kişinin mesleğine bağlı olarak bu sürenin dinlenerek geçirilmesi önerilir. Bu sürenin sonunda dikişler alınır ve kişi aktif hayatına dönebilir.

Ameliyat öncesi dönemde 7 günden az olmamak kaydı ile sigara içilmemesi ve aspirin vb kanı sulandıran ilaçlar kullanılmaması çok önemlidir. Bu kısıtlamalar ameliyat sonrası 7 gün devam ettirilmelidir, aksi taktirde yara iyileşmesi olumsuz etkilenir.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik ve Spor 3’te 3 yaptı


Van Spor

24 Erzincanspor’dan Olağanüstü Genel Kurul kararı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücüspor deplasmanda 8 gol yedi


Van Spor

Elazığspor yönetimi biletleri ücretsiz yaptı


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Yüksekova SK: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Silifke Belediyespor: 0


Van Spor

Iğdır FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 4 - Adana Demirspor: 1


Van Spor

Oltu 25 Mart Belediye Spor’dan farklı galibiyet: 6-1


Van Spor

Öğretmenler arası futbol turnuvası başladı


Van Spor

Erzurumşehir Spor Kulübü’nden önemli başarı


Van Spor

Milli badmintoncular Erçetin ve İnci’den Guwahati Masters’ta bronz madalya


Van Spor

Siverek Belediyesi, Ağrı kadın futbolcularının konaklama masraflarını üstlendi


Van Spor

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ