Elazığ’da vatandaşlar korona virüs tedbirlerini unuttu, maskeler çene altında kaldı

Vakaların gün geçtikçe artığı Elazığ’da tedbirler neredeyse unutuldu. Sokakta vatandaşların çoğunun ne maske ne de mesafe kuralına uyduğu görüldü.

Sağlık 19.02.2022 14:41:37 0
Elazığ’da vatandaşlar korona virüs tedbirlerini unuttu, maskeler çene altında kaldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.02.2022 14:41

Vakaların gün geçtikçe artığı Elazığ’da tedbirler neredeyse unutuldu. Sokakta vatandaşların çoğunun ne maske ne de mesafe kuralına uyduğu görüldü.

Elazığ’da korona virüs vakaları her geçen gün artmaya devam ederken, aşılamada da beklenen ivme gerçekleşmedi. Geçtiğimiz hafta açıklanan 22-28 Ocak tarihleri arasında vakalar 100 binde 800,39 iken bu hafta ise 1045,82’e kadar yükseldi. Vaka oranlarının artmasını kurallara dikkat edilmemesine bağlayan vatandaşlar, özellikle kentin işlek caddelerinde maske ve mesafe kurallarının unutulduğunun altını çizdi.

"Maskeyi süs olarak kullanmamak lazım"

Vatandaşların tedbirlere uyup aşı yapması gerektiğini dile getiren Şükrü Aydın, "Elazığ’da vaka sayılarının fazla olmasının ilk nedeni insanların maske kullanmaması ve aşı yaptırmayanların fazla olması. İnsanların çoğu maske kullanmıyor, tedbirleri elden bırakmışlar. Kapalı alanlarda maske takmayan sosyal mesafeye uymayan insanlar çoğunlukta. Bu yüzden vakalarda yükseklik var. Tedbiri almayan insanlar ve önemsemeyen insanlar var. Bundan dolayı Elazığ’da vaka oranında yükselme oldu. Eskiden Elazığ’da vaka sayısı çok düşüktü, insanlar hastalığı önemsemedi. Şimdi de bundan dolayı yükselme devam ediyor. İşi biraz daha ciddiye almak lazım, sonuçta burada sağlık söz konusu. Ben 3. aşımı yaptım, Allah nasip ederse pazartesi günü 4. aşımı yaptıracağım. Ben aşılarıma dikkat ediyorum. Buradan bütün vatandaşlara şunu söylemek istiyorum. Büyüklerimiz olsun küçüklerimiz olsun, biraz daha dikkat edelim. Maskeleri düzenli bir şekilde yani burun üstünü kapatacak şekilde takmaları gerekiyor. Maskeyi süs olarak kullanmamaları lazım. Bu işi biraz daha ciddiye almak gerekli. Birde aşılarını yaptırsınlar” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ