Elazığ’da vaka sayıları hızla düşüyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yayınladığı insidans haritasına göre Elazığ’da korona virüs vaka sayılarında düşüş devam ediyor.

Sağlık 10.10.2021 14:54:17 0
Elazığ’da vaka sayıları hızla düşüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.10.2021 14:54

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yayınladığı insidans haritasına göre Elazığ’da korona virüs vaka sayılarında düşüş devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25 Eylül–1 Ekim arasında 100 bin kişide bir haftalık toplam yeni korona virüs vaka sayılarının yer aldığı insidans haritasının yayınlandığını duyurdu. Elazığ’da bir önceki tabloda 100 binde 355,98 olan vaka sayısı 294,41’e kadar düştü. Kentteki vatandaşların yaşanan düşüşten memnun olduğu görüldü. Halkın büyük çoğunluğunun kurallara uyduğu Elazığ’da aşılama oranı ise 62’ye yükselerek turuncu kategorideki yerini korudu.

"Kurallara uyulursa, dikkat edersek, aşıları da olursak bence atlatırız"

Elazığ’a çalışmaya geldiğini belirten Enes Demir, "Ben kendimden bahsedeyim. Kurallara uyuyorum, iki doz aşımı da oldum. Bir de başkalarına bulaştırmamak için kendimi koruyorum. Genellikle maske takan çok kişi var. Mesafelerini koruyorlar, o yüzden olabilir. Görünüşe göre yüzde 80-85’i uyuyor. Minibüslerde olsun, alışveriş merkezlerinde olsun veya resmi dairelere bakınca her yerde maske konusuna uyuluyor. Kurallara uyulursa, dikkat edersek, aşıları da olursak bence atlatırız. En az iki doz aşınızı olun, mesafenizi korursanız herhangi bir hastalığa yakalanmıyorsunuz. Ben yaklaşık 2,5 yıldır hastalığa yakalanmadım” diye konuştu.

"Sebebinin aşı olduğunu düşünüyorum"

Fırat Üniversitesi’nde Kimya Teknikerliği Bölümü’nde okuduğunu dile getiren Fikret Sayar, “Şu anda ülkemizde daha doğrusu ilimizde korona virüs vakaları belli bir seviyeye düşmüş durumda. Bunun sebebinin aşı olduğunu düşünüyorum. Aşının sonuçta koruyucu özelliği var. Bunu bizde fark ediyoruz. Öğrenci olarak iki doz aşımı yaptım. Bunun koruyuculuğunu fark ediyoruz. İnsanlar, maske ve mesafeye pek dikkat etmiyor. Aşı gerçekten koruyucu bir durum. İnsanların dikkat etmeleri gerekiyor. Lütfen maskeleri taksınlar, mesafeye dikkat etsinler. Ülkenin geleceği için çok önemli” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

Okul sporlarına Aşkale ambargo koydu


Van Spor

Arıcak’ta ortaokullar arası futbol turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığ yeni bir spor kulübü kazandı


Van Spor

Milli hentbol heyecanı Elazığ’da


Van Spor

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ