Elazığ’da aşılama yoğunluğu, bugüne kadar 247 bin 290 kişi aşılandı

Elazığ’da vatandaşlar korona virüs (Covid-19) aşısı olmak için hastanelerde yoğunluk oluşturdu. Aşı birimi önlerinde kuyruklar oluşurken, kent genelinde bugüne kadar toplam 247 bin 290 kişinin aşılandığı bildirildi.

Sağlık 17.06.2021 15:00:08 0
Elazığ’da aşılama yoğunluğu, bugüne kadar 247 bin 290 kişi aşılandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.06.2021 15:00

Elazığ’da vatandaşlar korona virüs (Covid-19) aşısı olmak için hastanelerde yoğunluk oluşturdu. Aşı birimi önlerinde kuyruklar oluşurken, kent genelinde bugüne kadar toplam 247 bin 290 kişinin aşılandığı bildirildi.

Türkiye koronavirüsle mücadelede kritik bir aşamaya geçiyor. 1 Haziran’da başlayan kademeli normalleşme süreci devam ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, 17 Haziran itibarıyla 35 yaş üstünün aşı randevusu alabileceğini açıkladı. Bununla birlikte 256 adet aşı odasının kurulduğu Elazığ’daki hastanelerde yoğunluk oluştu. Fırat Üniversitesi Hastanesi içerisinde oluşturulan aşı biriminde de vatandalar aşı olmak için aşı odaların önünde sıra bekledi. Bugüne kadar kent genelinde 1. doz uygulanan kişi sayısı 150 bin 729 olurken, 2. doz uygulanan kişi sayısı ise 96 bin 561 olduğu bildirildi.

Dün bin 700 aşı yaptıklarını belirten aşılamadan sorumlu hemşire Mehtap Albayrak, “Bugün için daha fazlasını bekliyoruz. Arkadaşlarımız çok yoğun bir şekilde çalışıyor. İnşallah iyi günlere kavuşuruz. Çok yoğun bir şekilde talep var. 30 yaş grubu da gelmeye başladı. O yüzden bizde talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Aşıda hiçbir sıkıntımız yok. Müdürlük aşıları istediğimiz zaman getiriyor ve her türlü desteği sağlıyor. Bu yüzden onlara teşekkür ediyoruz. Gerekenler yapılıyor. Biz güzel bir şekilde çalışıyoruz. Ben sabah 8’de başlıyorum. Gece 18.00’a kadar buradayım. Organizasyonu yapıyorum. Yoruluyoruz ama umarım emeklerimize değer” dedi.

Birinci doz aşısını olan Serkan Kaya, “Elazığ Belediyesinde şoförüm. Toplu taşıma aracı kullanıyorum. Önceliğimiz vardı ve geldik aşımızı olduk. İnşallah faydasını görürüz. Herkesin aşısınız olması lazım. Bir buçuk senedir ortamı görüyoruz. Onun için önlemimizi almamız lazım” diye konuştu.

İkinci aşısını olduğunu aktaran Sezai Özdemir ise, ”Sınovac olduk. Çünkü birinci aşımız Çin aşısıydı. Devletimiz sağ olsun. Çok ilgileniyor ve hassas davranıyorlar. Fakat millet olarak çok çekimseriz. Duruyor duruyor son zamanda aşımızı yaptırıyoruz. Birinci aşımızda yan etki görmedik. Çok rahattı” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ