Eczacılardan 'maske yıkanıp tekrar kullanılamaz' uyarısı

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Saydan, yeni tip koronavirüsle mücadele çerçevesinde kullanılan maskelerin yıkanıp tekrar kullanılmasının mümkün olmadığı uyarısında bulundu.

Sağlık 20.05.2020 10:39:55 0
Eczacılardan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.05.2020 10:39

ANKARA (AA) - Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele çerçevesinde kullandıkları maskeleri yıkayarak tekrar kullandıklarına şahit olduklarını belirtti.

Maskelerin yıkanıp tekrar kullanılmasının mümkün olmadığına dikkati çeken Saydam, "Ayrıca kullanılan maskelerin tıbbi atık olduğu unutulmamalı ve bir poşete koyulup ağzı bağlandıktan sonra 72 saat bekleyip, evsel atık olunca çöp kutusuna atılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Maskenin zarar görmesi veya sıvı ile teması halinde hemen değiştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Saydam, şunları vurguladı:

"Kutu ile maske alamayan vatandaşlarımız için beşli onlu paketler halinde satışın serbest bırakılması gerektiğini düşünüyoruz. Toplum sağlığının korunması için bu düzenleme mutlaka yapılmalıdır. Maskesini yıkayıp kullanan vatandaşlarımızın toplum sağlığına vereceği zararın düşüncesi bile bizlere çok ürkütücü geliyor. Vatandaşlarımızın sağlık otoritesinin dışındaki kirli bilgilere inanmaması gerektiğinin altını bir kez daha önemle çizmek istiyoruz."

Saydam, eczanelerde maske satışında 1 lira tavanının aşıldığına ilişkin bazı iddiaların eczacıları üzdüğünü anımsatarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Dünya ile birlikte ülkemizin de yaşadığı bu zorlu süreçte eczacılık hizmetinin yanında ücretsiz kamu hizmeti de veren eczacılara anlamsız bir şekilde çeşitli ithamlarda bulunuluyor, vatandaşa 7 gün 24 saat hizmet veren ve virüsle mücadelede ön cephede yer alan eczacılara sosyal medyadan sonra şimdi de bazı basın yayın organlarında asılsız iftiralar atılarak eczacılık mesleğini itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Eczacılarımıza yönelik itibarsızlaştırma çabalarını şiddetle kınıyor, kendilerini basın meslek ilkeleri gereği sorumlu ve bilinçli habercilik yapmaya davet ediyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ