Dik duruş aparatı nedir? İşe yarar mı?

Omurgada meydana gelen eğriliklerin engellenmesine yardımcı olan dik duruş aparatı fiyatı oldukça uygundur ve her bütçeye hitap edebilmektedir.

Sağlık 26.08.2019 21:29:36 0
Dik duruş aparatı nedir? İşe yarar mı?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Omurgada meydana gelen eğriliklerin engellenmesine yardımcı olan dik duruş aparatı fiyatı oldukça uygundur ve her bütçeye hitap edebilmektedir.

Dik Duruş Aparatı Nedir?

İnsan vücudunun temelini oluşturan ve sırtın orta kısmından geçerek kalçaya kadar uzanan omurga kemiğinde, yanlış ve eğik durma gibi durumlar sonrasında birtakım sorunlar meydana gelebilmektedir. Omurgada meydana gelen eğim zaman içerisinde kamburluğun oluşmasına neden olur. Kamburluk sadece görünüş açısından değil aynı zamanda iç organlara zarar vermesi bakımından da tehlike arz etmektedir. Dik duruş aparatı omurgada meydana gelen öne eğilme durumunun önüne geçerek duruşu düzeltir ve kamburluk gibi rahatsızlıkların oluşmasını engellemeye destek olur. Kamburluk daha çok ergenlik döneminde eğik durmanın ilerlemesi ile meydana gelir. Gelişme çağında kambur durmak ileride büyük bedensel sorunların oluşmasına neden olur. Genel olarak kadınlara daha fazla görülen kifoz erkeklerde de sık rastlanılan bir durumdur. Tedbiri alınmadığı zaman kamburluk ilerler ve ağrılar artar. Artan ağrılar zaman içerisinde hareketlerin engellenmesine neden olur ve bu durum kişinin rahat hareket edememesine sebebiyet verir.

Dik Duruş Korsesi İşe Yarar mı?

Omuz, bel ve sırt bölgesinin orantılı olarak hizalanmasına yardımcı olan dik duruş korsesi aynı zamanda manyetik özelliği sayesinde sırtta meydana gelen ağrıların hafiflemesine ve azalmasına destek olmaktadır. Bu ağrıları üzerinde bulunan 9 adet entegre mıknatıslar ile sağlamaktadır. Vücuttaki kan akışının hızlanmasına yardımcı olan bu korse aynı zamanda fit durmayı da sağlamaktadır. Sırt, bel ve omuz bölgesini tamamen kapsayan yapısı sayesinde omuzların ve sırtın dik durmasını sağlamaktadır. Kaslardaki kasılmalar ve sırt ağrıları sadece kamburluk nedeniyle değil farklı pek çok nedenden ötürü oluşabilmektedir. Dik duruş korsesini farklı ağrılar için de kullanabilirsiniz.

Sırt Destek Korsesi Kullananlar ve Yorumlar

Omurgada meydana gelen öne eğilme zaman içerisinde omuzların yuvarlak bir hal almasına ve sırtta kavis şeklinde bir yapının oluşmasına neden olur. İnsan vücudu kusursuz bir düzen haline yaratılmıştır ve meydana gelen ufak orantısızlıklar ağrı gibi oluşumlara neden olabilmektedir. Sırt bölgesini tamamen saran ve kavrayan dik duruş korsesi eğik duruşu önler ve aynı zamanda dik durmayı sağlayarak duruş bozukluklarının düzeltilmesine yardımcı olur. Bu korse modelini kullananlar hem kamburluk önlemek hem de ağrıları hafifletmek için tercih ettiğini belirtmektedir. Hem kadınların hem de erkeklerin kullanımına uygun olarak geliştirilen bu korseler sayesinde ileri derecede olmayan kamburluk önlenebilmektedir. Omurganın olması gereken hizaya ve orantıya gelmesi sağlanmaktadır. Kullanan kişiler memnun kaldıklarını belirtirken tavsiye etmekten de kaçınmamaktadırlar.

Dik Duruş Aparatı Nasıl Takılır? Nasıl Kullanılır?

Eğer ki duruş bozukluğu ile sıkıntılarınız varsa ve kamburluk önlemek istiyorsanız bu korse modelini tercih edebilirsiniz. Genel olarak manyetik korse nasıl takılır gibi soruların cevapları merak edilmektedir. Bu korse ayarlanabilir özelliktedir. Vücudunuza takıp sağında ve solunda bulunan kopçalarla dikliğini ayarlayabilirsiniz. Askı kısmında bulunan aparatlar sayesinde vücudunuza göre ayarlayabilirsiniz. Sizler de ağrılarınızı hafifletmek ve doğru duruş pozisyonunda olmak için bu aparatlardan faydalanabilirsiniz.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem