Covid-19’u iki kez atlatıp görevlerine dönen sağlıkçılar uyardı: "Bu işin şakası yok"

Elazığ’da Koronavirüs (Covid-19) hastalığını iki defa atlatarak tekrar görevlerinin başına dönen sağlıkçılar, ikinci kez bu hastalığı geçirebileceklerine inanamadıklarını belirterek kurallara uymayanları, “Bu işin şakası yok,

Sağlık 4.01.2021 10:28:43 0
Covid-19’u iki kez atlatıp görevlerine dönen sağlıkçılar uyardı: "Bu işin şakası yok"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.01.2021 10:28

Elazığ’da Koronavirüs (Covid-19) hastalığını iki defa atlatarak tekrar görevlerinin başına dönen sağlıkçılar, ikinci kez bu hastalığı geçirebileceklerine inanamadıklarını belirterek kurallara uymayanları, “Bu işin şakası yok, hastalığı bir geçirenin ikinciyi geçiremeyeceğinin garantisi yok” diye uyardı.

Dünyayı etkisi atında alan ve ülkemizde de etkisini sürdüren Covid-19 pandemisi hayatı bir çok yönden olumsuz etkiledi. Pandemiye karşı bir çok tedbir alınırken toplum sağlığı için en ön safta çalışmalarını yürüten sağlık çalışanları 24 saat aralıksız sahada hem fiziki hem de psikolojik mücadele veriyor. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım bölümünde görev yapan ve Covid-19 hastalığına iki kez yakalanıp tedavileri sonrası tekrar görevlerinin başına dönen Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Necla Dilmen ile Anestezi Teknikeri Mustafa Temiz, yaşadıkları durumu İHA muhabirine anlattı.

“Bu işin şakası yok, hastalığı bir geçirenin ikinciyi geçiremeyeceğinin garantisi yok”

İlk Covid-19 hastalığını geçirmesinden bir ay sonra bu hastalığa tekrar yakalanması kendisini yıprattığını dile getiren Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Necla Dilmen, “Bir ay arayla Ağustos ve Eylül aylarında Covid-19 hastalığını geçirdim. İlk Covid-19’a yakalandığımda hafif atlattım ve öksürük şikayetlerim vardı. İkinci Covid-19’u geçirdiğimde inanamadım. Şüphelendim, test yaptırdım ve test pozitif çıktı. Bir ay sonra geçirmiş olmam iyice psikolojik olarak rahatsız etmişti. İkincisi ilkine göre daha ağır geçti. Bu işin şakası yok, bir geçirenin ikinciyi geçiremeyeceğinin garantisi yok ve genci yaşlısına bakmıyor” dedi.

“Hem biz risk altındayız hem sizler risk altındasınız”

Kurallara uymayanları gördükleri zaman üzüldüklerini dile getiren Uzm. Dr. Dilmen, “Lütfen Bakanlığımızın ve bilim kurulu üyelerimizin önerdiği kurallara uyalım. Hem biz risk altındayız hem sizler risk altındasınız. Kurallara uymayan vatandaşları gördüğümüz zaman sağlıkçılar olarak çok üzülüyoruz. Covid-19 yüzünden yaşadığımız sıkıntılar ve ailesel sıkıntılar ayrı. Meslek olarak Covid-19’lu hastalarla iç içeyiz. İki kere Covid-19 hastalığını geçirmemize rağmen sonuç olarak rahat atlattığımız için Allah’a çok şükür görevimizin başındayız. Ancak vefat eden doktorlarımız, vatandaşlarımız, gencimiz ve yaşlımız var. Böyle bir risk altında olup ailemizden uzak durmak, ailemizin içine girmek ve onlara bulaştırma tehlikesi ile karşı karşıya olmak, bu durum bizi çok yıpratıyor. Lütfen kurallara uyalım. Hem kendinizi hem de bizi riske atmayalım” diye konuştu.

“İkinci kez bu hastalığı geçireceğimi düşünmemiştim”

Sağlık çalışanları olarak her tülü mücadeleyi vererek bedel ödediklerini belirten Anestezi Teknikeri Mustafa Temiz ise, “Covid-19 sürecinde filyasyon ekibinde görevlendirildim ve yaklaşık 7 ay bu ekipte görev yaptım. Bir ay içerisinde 15 gün arayla iki sefer Covid-19 hastalığı geçirdim. İlkini hafif atlattım denilebilir ama 15 gün sonra bir daha bu hastalığı geçirdiğim zaman feci şekilde ağrılarım oldu. Bunlar eklem, kemik, kas ağrıları ve bütün vücudumda ağrılar oluştu. Covid-19 olduğumu tahmin etmiyordum. Arkadaşlarım bir test yaptırmamı önerdiler. Ben bir kere Covid-19 geçirdiğim için ikincisini tahmin etmiyordum. Bir daha test yaptırdım ve ikincisinde de Covid-19 olduğumu görünce açıkçası şaşırdım. Çünkü ikinci kez bu hastalığı geçireceğimi düşünmemiştim. İkincisi çok ağrılı geçti ve yatağa düştüm. Lütfen Sağlık Bakanlığı’nın ve bilim kurulunun söylemiş olduğu kurallara riayet edin ki en kısa sürede bu hastalığı atlatalım. Bizler de ailelerimizden ayrı kalıyor, sağlığımızdan oluyoruz. Belki de Covid-19 hastalığı bana, çok ciddi etki bırakmadı ama uzun bir süre psikolojik sıkıntısını yaşadım. O yüzden lütfen herkesin kurallara riayet etmesini rica ediyorum” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ