Boynu ağrıyan kadın ölümden döndü

Sağlık 23.08.2017 16:21:46 0
Boynu ağrıyan kadın ölümden döndü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.08.2017 16:21
Malatya’da aracıyla trafikte seyrederken boynunda şiddetli ağrı hisseden kadın, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Damarı yırtıldığı belirlenen kadın, başarılı bir ameliyatla yenden hayata tutundu
Malatya’da bir kamu kurumunda çalışan 32 yaşındaki Aslı Tulaz, arabasıyla işe gittiği esnada boynunda şiddetli bir ağrı hissetti. Arabasını hemen kenara çeken Tulaz, çevredeki esnaflardan yardım istedi. Esnafların çağırdığı ambulansla Özel Gözde Akademi Hastanesine kaldırılan Tulaz’ın aort damarında yırtık tespit edildi. Ana damarda iki yırtık tespit edilmesinin ardından hemen ameliyata alınan genç kadın, yeniden sağlığına kavuştu. Tulaz, “Önemli bir ameliyat geçirdim. Geçirdiğim operasyon sonrası çok daha iyiyim. Hayati riski olan bir ameliyattı ama doktorlarımızın sayesinde bunu atlattım. Kronik hastalığı olanların bu tür durumlarda ambulans istemelerini öneriyorum” dedi.
Tulaz’ın ameliyatını gerçekleştiren Gözde Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Mustafa Ünal, hastasının kendi durumunu fark ederek, yardım istediğini ve bu sayede hayatının kurtulduğunu ifade etti. Yapılan tetkiklerde aortta ciddi bir yırtılma olduğunu gördüklerini kaydeden Ünal, “Kalp ve Damar Cerrahı Doç. Dr. Nurkay Katrancıoğlu ile birlikte hastamızı 25 dakika içerisinde ameliyata aldık. Biz, en hafif TİP olan TİP 1 diye düşündük ama aortta ana damarda iki ayrı yırtık olduğunu gördük. Hem TİP 1 hem de TİP 3 vardı. 7 saat süren operasyonla bütün aortayı, şah damarları ve bütün dalların hepsini değiştirdik” dedi.
Ünal, aort yırtılması sonrası birçok hastanın tedavi edilemeden hayatını kaybettiğini ifade ederek, “Hastamızın ameliyatı 7 saat sürdü. Yoğun bakıma aldık ve ameliyattan bir saat sonra kanama başladı. Bu ameliyatlarda en fazla sorun kanamadır. İkinci kez ameliyat aldı, 3 saat süren ameliyat sonrası yeniden yoğun bakıma aldık. Hastamız 4 gün sonra uyandı ve şu anda serviste. Hastamız, bu anlamda ender bir hasta” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ