Başkan Güder hemşirelerin haftasını kutladı

Malatya’nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası münasebetiyle sağlık sektörüne önemli hizmetlerde bulunan, fedakarlığın ve özverinin sembolü olan hemşireleri ziyaret ederek, haftalarını kutladı.

Sağlık 18.05.2021 17:27:30 0
Başkan Güder hemşirelerin haftasını kutladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.05.2021 17:27

Malatya’nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası münasebetiyle sağlık sektörüne önemli hizmetlerde bulunan, fedakarlığın ve özverinin sembolü olan hemşireleri ziyaret ederek, haftalarını kutladı.

Tüm meslek gruplarının özel günlerini ve haftalarını unutmayıp ziyaret gerçekleştirerek gönüllere dokunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdul Kadir Duran ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile birlikte Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan hemşireleri ziyaret etti. Ziyarette, gece gündüz demeden özveriyle çalışan, gösterdikleri gayretle mesleğe değer kazandıran ve korona virüs salgını sürecinde fedakarlığın sembolü olan hemşirelerin haftasını kutlayan Başkan Güder, hemşirelik mesleğinin kutsallığını vurgulayarak, “Hemşirelik; insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir” dedi.

“Bu güzel ziyaret bizleri mutlu etti”

Gerçekleştirilen nazik ziyaretten ötürü teşekkürlerini ileten Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Erdal Aktürk, “Hemşirelik mesleği meşakkatli ve sabır isteyen ve bir meslektir. Özellikle bunu pandemi sürecinde de gördük. 4 bine yakın personelimiz var ve hastalığa yakalan binlerce personelimiz var. Hastalara en çok yakın olan ve temasta olanlar hemşireler. Bu hastalığı ailelerine bulaştırmaları hem hemşirelerimizi hem de diğer sağlık çalışanlarımızı çok yıprattı. Bu özveriye rağmen sağlıkçılarımız darp edildi. Bu olaylar bizi derinden yaraladı. Pandemiden kurtulduğumuz ve sağlıkta şiddetin olmadığı bir dünya temennisinde bulunarak, tüm hemşirelerimizin haftası kutlu olsun. Bizleri bu özel günde yalnız bırakmayan misafirlerimize özellikle teşekkür ediyorum. Bizlerin her daim yanında oldular” ifadelerini kullandı.

“Sağlık alanında büyük reformlara imza atıldı”

AK Parti hükümeti olarak sağlık anlamında büyük reformlara imza atıldığının altını çizen AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, “12-18 Mayıs arası kutlanan Hemşireler Haftasının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu pandemi sürecinde yapmış olduğunuz özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Toplum ve insanlık olarak minnettarız sizlere. AK Parti hükümeti olarak sağlık alanında büyük reformlara imza atıldı. Bizler sağlıkçılarımızın her zaman yanındayız” şeklinde konuştu.

“Bizler daima sağlıkçılarımızın yanında olacağız”

Sağlık çalışanlarının fedakârlığı ve başarılarını her fırsatta takdir ettiklerinin altını çizen Güder, “Sağlık camiamızın ön önemli neferlerinden olan hemşirelerimizin bu güzel haftalarını kutluyorum. Sağlık camiamız kısa sürede çok büyük aşamalar kaydetti. Avrupa’da yaşayan arkadaşlarla görüştüğüm zaman yaşadıkları ülke ile Malatya’mızı ve Türkiye’mizi kıyasladıklarında, bizler sağlık alanında birçok şeyi aşmış durumdayız. Türkiye’miz dünya ile boy ölçüşebiliyor ve ilk sırada yer alabilecek konuma gelmiş durumdayız. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bazı mesleklerin önemini söylemeye gerek yok. Sizler sıkıntısı olan insanlara derman oluyorsunuz. Hemşirelik mesleği de bu ulvi mesleklerden bir tanesidir. Korona virüs salgınının en başından beri virüse karşı cephede en ön safta savaşan doktor, hemşire, ebeler, eczacı ve hasta bakıcılarımızla birlikte tüm sağlık çalışanlarımız görevlerini cansiparane bir şekilde başarıyla yerine getirmişlerdir. Bu duygularla sonsuz bir sabır, özveri, gayret ve sevgiyle mesleğini icra eden tüm hemşirelerimizin haftalarını kutluyorum. Canlarını ortaya koyarak bizi virüsten koruyan tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Kendilerine sağlık diliyorum. Hemşirelerimiz sağlık ordumuzun en önemli neferlerindendir. Bundan sonraki süreçte onlarla beraber daha sağlıklı bir yaşamı şekillendirme ve insanların hayatlarını kolaylaştırmak adına elimizden gelen tüm desteği her zaman olduğu gibi sunmaya devam edeceğiz. Her biriniz bizim için çok değerlisiniz ve biz daima sizlerin yanında olacağız” şeklinde konuştu.

“Tüm sağlık çalışanlarımıza minnettarız”

Covid-19 sürecinde sağlıkçıların büyük bir fedakarlıkla çalıştıklarını vurgulayan Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdul Kadir Duran ise "Hemşireler haftası dolayısıyla Malatya Eğitim Araştırma Hastanemizdeki değerli arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Tüm dünya ve Türkiye olarak olağanüstü bir durum ile mücadele ediyor. Türkiye Cumhuriyeti olarak Sağlık Bakanlığımız, sizlerin sayesinde bu süreci sıkıntısız olarak yönetti. Son olarak tam kapanma kararı ile vakalardan büyük düşüşler yaşandı. Özellikle bu pandemi sürecinde özverili ve başarılı çalışmalarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyoruz. Sizlere minnettarız. Bu vesile ile tüm hemşirelerimizin bu özel gününü kutluyorum" diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ