Sağlık Bakanlığı 2022 Yılı Tıbbi Sekreter Alımı Şartları Nedir? İlan Tarihi Belli Oldu!

İlan Tarihi Belli Oldu! Sağlık Bakanlığı bünyesine sözleşmeli olarak sekreter alımı gerçekleştirecek. Peki Sekreter şartları nelerdir? Maaşları ne kadar olacak?

İş İlanları 28.11.2022 03:19:00 1
Sağlık Bakanlığı 2022 Yılı Tıbbi Sekreter Alımı Şartları Nedir? İlan Tarihi Belli Oldu!
Tarih: 28.11.2022 03:22

Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı Geldi. Geçtiğimiz günlerde duyurulmuş olan personel alımı ilanına göre Sözleşmeli personel alımı beklenmeye başlandı. Bu kapsamda edinilen bilgiye göre Bakanlık en çok sekreter alımında ilana çıkacağı öğrenildi. Peki Sağlık Bakanlığı Personel Alımı ilan detayları nelerdir? Kimler Sekreter olabilir?

Sağlık Bakanlığı 2022 Yılı 85 Bin Personel Alımı Müjdesi ve Açıklamalar Geldi!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 18 Kasım 2022 tarihli yayımladığı duyuruya göre Sağlık Bakanlığı 85 Bin personel Alımı için onay verdiği öğrenildi. Bakan açıklamasında ilk etapta 42 bin 500 Perosnel alımı yapılacağını belirtti. Bunun üzerinde İşçi alımı ve sözleşmeli personel alımı kontenjanları paylaşıldı. Bu kapsamda ÖSYM tercih kılavuuz ile 31 bin 183 Sözleşmeli Personel alımı yapılacak. 

32 Bin Polikliniğe Sekreter Alımı Yapılacak!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamaya göre sekreter alımı yapılacağını belirtti. Bu kapsamda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklama da 32 bin Poliklinik odası olduğunu bildirdi. Daha önceki açıklamalarında da Türkiye Geneli Sekreter alımı yapılacağını bildirmişti. Gelen yeni açıklama şöyle:

Bu dönemde 32 bin poliklinik odamız var. Tüm bu poliklinik odalarında hizmet vermek üzere, bu yıl tıbbi sekreter koyacağız. Hekimler, sekreterlik işlerini yapmaktan kurtulacak. Bu sayede hekimlerin hastaya daha fazla odaklanmasına, daha iyi hizmet vermesine imkan sağlanacak. Yaşanan tüm aksaklıkların bir bir çözüldüğünü hep beraber göreceğiz. Toplam 85 bin atama bu yıl içerisinde yapılacak. Bugüne kadar ilan edilmiş en büyük alım. Kademeli olarak bu yıl hepsini alacağız. Sırayla gruplar halinde alım gerçekleşecek. Sabırla izlersek yıl sonu aramızda yeni arkadaşları göreceğiz” 

"85 bin kişinin alımı bu yıl yapılacak. 85 bin kişinin alımında ağırlıklı olarak 32 bin poliklinik odamıza tıbbi sekreter almak istiyoruz. Dolayısıyla çok gecikmeden zannediyorum 3 veya 4 hafta içerisinde ilk alımlar için ilana çıkılmış olacak. Ama bu yıl için 85 binin hepsini almak istiyoruz ve alacağız. Bu konuda hiç kimsenin bir endişesi ve tereddüttü olmasın ve sabırla bekleyelim" 

32 Bin Sekreter Alımı İçin KPSS Şartı Olacak Mı?
Sağlık Bakanlığına Sekreter alımları Sözleşmeli olarak 4/B kapsamında yapılacak. Bu kapsamda ÖSYM aracılığı ile gelecek olan tercih kılavuzu ile başvuru alınacaktır. Buna göre adayların 2022 yılında yapılmış olam Kamu Personeli Seçme Sınavından puana sahip olmaları gereklidir. Sekreter alımlar Ön Lisans mezunlarından yapılacağından 2022 yılı KPSS'den P93 puan türünden puan şartı aranacak.

Sekreter Alımı Şartları Ne Olacak?
Bakanlık genel olarak adaylardan 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları arayacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Ayrıca, alım yapılacak alanda eğitimini almış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Lise mezunu veya Ön Lisans Mezunu olmak şartları aranacaktır.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programından mezun olmak.

Sağlık Bakanlığı 15 bin 537 Sekreter Alımı İlanı Yayımlandı!
Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. 81 Şehrdeki polikiliniğe olmak üzere 15 bin 537 Tıbbi Sekreter Alımı yapılacak. Alımlar KPSS 2022/11 ile yapılacak olup detaylara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.vanpostasigazetesi.com/haber/saglik_bakanligi_on_lisans_mezunu_15_bin_537_tibbi_sekreter_alimi_ilani_2022-263897.html


Hiranur yılmaz
28.11.2022 15:41:12
İşe ihtiyacım olduğu için ve hastane ortamını sevdiğim için bu iş başvurusunda bulunuyorum

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem