Almanya’da "ölüm tehliken var" denildi, Elazığ’da 45 dakikada sağlığına kavuştu

Almanya Da Olduğu Ameliyatlar İle Damarları Açılamayan Hastaya Ölürsün Demelerine Rağmen Elazığ’da Ameliyat Olarak Sağlığına Kavuştu.

Sağlık 23.01.2020 11:51:44 0
Almanya’da "ölüm tehliken var" denildi, Elazığ’da 45 dakikada sağlığına kavuştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.01.2020 11:51

Almanya’da gittiği hastanelerde doktorların tıkalı 3 damarı için ölüm tehlikesi olması sebebiyle ikinci bypass operasyonu dışında ameliyatsız bir tedavi önermediği 47 yaşındaki Burhanettin Kılınç, Prof. Dr. Necati Dağlı tarafından davet edildiği Elazığ’da geçirdiği 45 dakikalık operasyonla sağlığına kavuştu.

35 yıldır Almanya’da gurbetçi olarak yaşayan Kahramanmaraşlı 47 yaşındaki Burhanettin Kılınç, 2017 yılında Almanya’da bypass ameliyatı oldu, ancak sağlığına kavuşamadı. Acıların bir türlü dinmemesi üzerine birkaç defa hastaneye giden 3 çocuk babası Kılınç, çatal damarıyla birlikte 3 damarını tıkandığını öğrendi. Kılınç, Almanya’da 3 hastane gezerek tedavi olmak istedi, ancak doktorlar "ölüm tehliken var, seni anjiyo ile tedavi edemeyiz” diyerek sadece ikinci bypass operasyonu yapmayı önerdi. Ameliyatsız bir çözüm isteyen Kılınç, yeni bir operasyonu kabul etmeyerek internetten yaptığı araştırma sonucunda Medical Park Elazığ Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Necati Dağlı ile sosyal medya üzerinden iletişime geçti. Prof. Dr. Dağlı’nın daveti üzerine Elazığ’a gelen Kılınç, 45 dakikalık anjiyo operasyonuyla 3 damarı da açılarak sağlığına kavuştu.

Hastanın Almanya’nın 3 önemli kliniğine gittiğini aktardığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Necati Dağlı, “Burhanettin bey, by-passdan sonraki damarlarının anjiyosunu Almanya’da olmuştu. Orada kendisine damarlarının anjiyo ile açılamayacağını ve bu işlemin çok riskli olduğunu söylemişler. 3 klinik de aynı ifadeyi kullanmış. Ölüm ihtimalinin de yüksek olduğu kendisine söylenince hastamız iyice endişelenmiş. Sosyal medya üzerinden bana ulaştı, ben anjiyo grafiğini inceledim. Tahlillerine baktım. Kendisinin Elazığ’a gelmesi halinde çok kolay bir şekilde damarlarını açabileceğimizi söyledim. 2017 yılında bypass olmuştu. Hem ana damarı hem de yeni konulan damarı yüzde 100 tıkanmıştı. Hasta Elazığ’a geldi. Yaptığımız kontrollerde hastada göğüs ağrısı, nefes darlığı, yürüme mesafesinde kısalma olduğunu saptadık” dedi.

“45 dakika içerisinde 3 damarını açtık”

Almanya gibi ülkelerde de bu işlemlerin yapıldığını ancak oradaki hekimlerin riskli olması nedeniyle anjiyo ile müdahale etmeyerek ikinci bypass ameliyatı önerdiklerini belirten Prof. Dr. Dağlı, “Yaptığımız inceleme sonrasında hastamızın anjiyo ile sağlığına kavuşabileceğini saptadık. Yaklaşık 45 dakika içerisinde 3 damarını açarak, hastamızı sağlığına kısa sürede kavuşturduk. Normalde bir damarın açılması 1,5 saat sürerken biz 45 dakikada 3 damarını açtık. Hastamız ameliyattan çıktığı andan itibaren çok rahatladığını, hiçbir sıkıntısının kalmadığını söyledi” diye konuştu.

“Bir damarını açarız diğer damar ölüm tehlikesi oluşturuyor”

Almanya’da yaşadığı sıkıntılı süreçle ilgili bilgi veren Burhanettin Kılınç,"Nefesim daralmaya başladı ve göğüs ağrım arttı. Sonra bir anda kendimi kaybettim, ambulans çağırarak beni götürdükleri hastanede anjiyo yaptırdılar. Ancak damarımı açamamışlar. Damarı açamayınca da başka bir hastanede beni bypass ameliyatı yapmışlar. Gözümü açtığımda aradan 2 gün geçmişti. Daha önce hiçbir sıkıntım yokken böyle bir şey yaşamam hayatımı çekilmez hale getirdi. Göğsümdeki ağrılar devam ediyordu. Nefes alamıyordum, hatta efor testimi bile tamamlayamıyordum. Bu acılar sonrasında Almanya’nın en ünlü üniversite hastanelerine gittim. Orada bana ’Anjiyo ile sadece birinci tıkalı damarını açarız, diğer damarı bypass olmadan açamayız. Çünkü diğer damarın ölüm tehlikesi oluşturuyor. Buna cesaret edemeyiz ‘dediler. Dünyanın gözdesi Almanya’da bu tür vakalara müdahale edemiyorlar” ifadelerini kullandı.

Elazığ’da kendisine anjiyo yapılarak iki damarının da açıldığını anımsatan Kılınç, “Şu an çok rahatım, eski günlerime döndüm. 2017 yılında Almanya’da ameliyat olmuştum. Şimdi ise ondan önceki sağlıklı günlerime döndüm. Koridorda yürüyüşler yaptım, gayet sağlıklıyım. Sevinçten ağlayacak duruma geldim. 2 yıl çok acılar çektim. Almanya’daki doktorlara anjiyo görüntülerimi göstereceğim. ‘Siz bana ölüm kapıda bekliyor demiştiniz. Burada 45 dakikada sorunsuz problemsiz iyileştim’ diyeceğim” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ