Adilcevaz Onkoloji Hastanesi C statüsüne yükseldi

Bitlis’in Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un girişimleri sonucunda Adilcevaz Onkoloji Hastanesi C sınıfına yükseltilerek, doktor sayısı arttırıldı.

Sağlık 30.01.2019 10:23:25 0
Adilcevaz Onkoloji Hastanesi C statüsüne yükseldi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.01.2019 10:23

Bitlis’in Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un girişimleri sonucunda Adilcevaz Onkoloji Hastanesi C sınıfına yükseltilerek, doktor sayısı arttırıldı.

Adilcevaz Onkoloji Hastanesi, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un girişimleri ve Bitlis milletvekilleri Cemal Taşar ile Vahit Kiler’in destekleriyle Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından kalite ve verimlilik değerlendirmesi neticesinde D sınıfından bir üst sınıf olan C sınıfına yükseltildi. Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, hastane statüsünün yükseltilmesinin ilçe için önemli olduğunu belirterek, "İlçemizde bulunan Onkoloji Hastanesinin daha iyi statüye gelmesi ve doktor sayısının arttırılması için sürekli girişimlerde bulunarak bu işin peşini bırakmadık. Yaptığımız girişimler sonucunda Sağlık Bakanlığının almış olduğu karar neticesinde hastanemiz D statüsünden C statüsüne yükseltilerek, 6 branşın bulunduğu doktor sayısı ise 14 branşa yükseltilmiştir. Hastanemizde ihtiyaca göre göz doktoru, kulak burun boğaz doktoru, üroloji uzmanı, radyoloji uzmanı, genel cerrah uzmanı, kadın doğum uzmanı, dâhiliye uzmanı, çocuk uzman doktoru, ortopedi, fizik tedavi, acil tıp uzmanı, anestezi ve acil serviste hizmet vermek üzere pratisyenler bulunacaktır. Bu süreçte her zaman yanımızda olan ve bizlerden desteklerini esirgemeyen milletvekillerimiz Cemal Taşar ve Vahit Kiler’e, AK Parti İlçe Başkanımız Hamdi Tutçu’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Yapmış olduğumuz bu çalışmaların ilçemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, "Bugünden itibaren Adilcevaz Onkoloji ve Güroymak Devlet Hastanemiz C grubuna yükseldiğinden dolayı Sağlık Bakanlığımızdan doktor, yardımcı sağlık personeli atamalarında ve tıbbi cihaz alımlarında öncelik tanınacaktır" denildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ