6 hastane dolaştı, bin 300 kilometre uzakta şifayı buldu

Boyun ve kalp damarları tıkalı olduğu için memleketi İzmir’de 6 farklı hastaneye giden ve sonuç alamayan 66 yaşındaki hasta, bin 300 kilometre yol kat edip geldiği Elazığ’da 2 günde sağlığına kavuştu.

Sağlık 25.11.2020 10:21:10 0
6 hastane dolaştı, bin 300 kilometre uzakta şifayı buldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.11.2020 10:21

Boyun ve kalp damarları tıkalı olduğu için memleketi İzmir’de 6 farklı hastaneye giden ve sonuç alamayan 66 yaşındaki hasta, bin 300 kilometre yol kat edip geldiği Elazığ’da 2 günde sağlığına kavuştu.

İzmir’de ikamet eden 5 çocuk ile 14 torun sahibi Hüsnü Çiçek (66), 1 ay önce rahatsızlanarak hastaneye başvurdu. Özellikle son 10 gün içerisinde ciddi ağrıları olan Çiçek, gittiği ve tedavi aldığı hastanede iki taraflı şah damarları ile kalp damarlarının yüzde 70’lerde tıkalı olduğu tespit edildi. İzmir’de gittiği 6 farklı hastanede by pass tedavisi önerilen Çiçek’in anjiyo yoluyla da damarları açılamadı. Durumu ciddileşen Çiçek, bir akrabasının tavsiyesi üzerine Fırat Üniversitesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Necati Dağlı ile iletişime geçti ve bin 300 kilometre yol kat ederek Elazığ’a geldi. Burada Prof. Dr. Dağlı tarafından anjiyografi yöntem ve stent işlemiyle tedavi edilerek tıkalı olan damarları açılan Çiçek, 2 günde sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

“Güvenip geldiler ve mutlu sona ulaştık”

Hastanın sağlığı hakkındaki son gelişmeleri aktaran Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Necati Dağlı,“Tercih edilen bir bölüm olarak kendimizi şanslı hissediyoruz. Dolayısıyla bu gelen hastalarımıza en iyi hizmeti vermeyi amaç edinmiş durumdayız. Hastamızın boyun ve kalp damarında açılamayacak kadar ciddi tıkanıklıkları vardı. Biz, bu tıkanıklıkları tek seansta dört stent takarak bütün damarlarını açıp vaskülarizasyon dediğimiz işlemi gerçekleştirdik. Hastamızı 1-2 gün içerisinde sağlığına kavuşturup bugün taburculuğunu planlıyoruz. Biz tedaviyi anjiyografi yöntemi ve stent işlemi ile yaptık. İşlem başarımız ve hacmimiz çok yüksek olduğundan dolayı bu yüksek riskli girişimleri haftada 20’ye yakın vakayı çok rahatlıkla yapabiliyorum. Sadece by pass yönteminin gündeme getirilmesini yanlış olduğunu değerlendirdik. Zaten hastamız da by pass seçeneğine soğuk bakıyordu. Dolayısıyla hastayı kendi kaderine terk edemezdik. Biz de riskleri, hasta ve hasta yakınlarına anlatarak kendilerinden internet üzerinden görüntülerini izledim ve riskleri anlatarak başarı oranını da söyledim. Onlar da sağ olsun güvenip geldiler ve mutlu sona ulaştık” dedi.

“Bin 300 kilometre yol kat ederek Elazığ’a geldik sağlığımıza kavuştuk”

Sağlığına kavuştuğu için mutluluğunu dile getiren Hüsnü Çiçek ise “ Kalp rahatsızlığım vardı. Son günlerde İzmir’de altı tane hastaneye gittim. Hatta beni anjiyoya aldılar ama damarları açamadılar. Hepsi de by pass yöntemini önerdi. Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine Fırat Üniversitesi Hastanesine gelip doktorumuz Necati beyle görüştük. Ondan sonra da anjiyoya yaptı ve şimdi hiçbir sıkıntım yok. Elazığ’da hiçbir akrabam veya bağım yok. Bin 300 kilometre yol kat ederek Elazığ’a geldik. İki gün içinde sağlığımıza kavuştuk” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ