280 bin doz aşı yapılan Elazığ’da 25 yaş üstü vatandaşlar aşı olmaya başladı

Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında bugünde kadar 280 bin doz aşının yapıldığı Elazığ’da son bir hafta içerisinde 35 bin aşı uygulandı, 25 yaş üzeri vatandaşların da kabul edilmesiyle bu rakamın haftalık 40 binlere ulaşa

Sağlık 23.06.2021 13:42:31 0
280 bin doz aşı yapılan Elazığ’da 25 yaş üstü vatandaşlar aşı olmaya başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.06.2021 13:42

Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında bugünde kadar 280 bin doz aşının yapıldığı Elazığ’da son bir hafta içerisinde 35 bin aşı uygulandı, 25 yaş üzeri vatandaşların da kabul edilmesiyle bu rakamın haftalık 40 binlere ulaşacağı belirtildi.

Covid-19 mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığınca başlatılan aşı seferberliğince 25 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanması süreci başladı. Elazığ’da da 25 yaş üzeri olan vatandaşlar İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde diğer sağlık kurumlarında olduğu gibi Fırat Üniversitesi’nde de randevu saatlerine göre aşılarını oluyor. 25’ten itibaren her yaşta hastaneye gelenlerin aşılarını yapan sağlık ekipleri de yoğun mesai harcıyor. Geçtiğimiz hafta itibariyle 245 bin aşılama yapılan kentte, bu rakam bir haftada yaklaşık 35 bin aşı yapılmasıyla 280 bine ulaştı. 25 yaş üstünün de aşılanmaya başlamasıyla birlikte haftalık 40 bin kişinin aşılanmış olacağı kaydedildi. Bugüne kadar 1. doz 180 bin, ikinci doz 103 bin kişinin aşı olduğu belirtildi.

Randevusunu alarak aşı olmaya gelenlerden 26 yaşındaki Seda Ayakatik, “Sağlık Bakanımız dün açıkladı, ben de randevumu alıp bugün aşı olmaya geldim. Aşı oldum gayet iyiyim, bir sıkıntı yok. Sağlık çalışanları başından beri gerçekten çok büyük emek harcadılar, hepsine buradan teşekkür ediyorum. Çok ciddi emekleri var. Ben de bir sağlık çalışanıyım, diyetisyenim. Bu süreçte hepsini daha yakından gözlemleyebildim. Sağlık Bakanımızı da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

"Tek silahımız var oda, aşılama"

İlk günden bu yana aşılama biriminde görev yapan hemşire Nuran Yılmaz ise, “Covid-19 mücadelesi kapsamında aşılama çalışmalarımız 25 yaşa indirildi. Halkımızın aşıya ilgisi yoğun, bu da bizi mutlu ediyor. Çünkü bu hastalığı yenmemizin başka bir yolu yok. Tek silahımız var, o da aşılama. Aşı sırası gelen herkesi aşılamaya davet ediyoruz. Bu süreçte yoğun çalışıyoruz ama tatlı bir yoğunluk. Ancak bu hastalığın biteceğine inanarak çalışınca bu yorgunluk çok bizi etkilemiyor. Hastalarımız aşılara ilgi gösterdikçe bizler daha özveriyle çalışıyoruz. Toplumsal aşılama, toplumsal bağışıklama bu süreçte çok büyük rol oynuyor. Aşı hakkı olan herkesi aşıya davet ediyoruz. Bu hastalığı hep birlikte yeneceğiz” diye konuştu.

Aşı olmaya gelenlerden 51 yaşındaki Hüseyin Topuz ise herkesi aşı olmaya davet etti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ