20 yaş diş çekimi sonrası dikkat edilecek noktalar

Diş Hekimi Erce Beleçoğlu

Sağlık 29.07.2019 12:09:46 0
20 yaş diş çekimi sonrası dikkat edilecek noktalar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.07.2019 12:09

Diş Hekimi Erce Beleçoğlu,20’lik diş çekimi sonrası dikkat edilecek noktalar konusunda bilgiler verdi.

Diş Hekimi Erce Beleçoğlu, “20 yaş diş çekimleri standart çekim protokolleri ile gerçekleştirilebildiği gibi cerrahi çekimler de olabilir. Panoramik röntgen ve tomografiler ile dişin konumu görülür ve çekim tarzı buna göre planlanır. Genellikle lokal anestezi altında gerçekleştirilen 20 yaş diş çekimi sonrası hastalarımızın uymalarını beklediğimiz bazı tavsiyelerimiz olmaktadır” dedi.

Diş Hekimi Erce Beleçoğlu, 20’lik diş çekiminden sonra yapılması gerekenler hakkında şu bilgileri verdi:

“Diş çekiminin yapıldığı bölgedeki kanamanın durması için yerleştirilen tampon yaklaşık 30 dk sıkıca ısırılmalıdır. Daha sonrasında atılmalı fakat kanamanın devam etmesi durumunda tampon yenilenmelidir. Hekiminiz buz kullanımını önerdiyse aksatmadan çekim bölgesine uygulanmalıdır. Buz uygulamasında genellikle 10dk’lık periyotlarla önerilir. Kesintisiz bir şekilde buz uygulamanız yarardan çok zarar vermekte, buz yanıklarına neden olmaktadır. Çekim yapılan bölge temiz tutulmalıdır. Operasyonda sonra 24 saat boyunca çok sıcak yiyecekler, içecekler, alkol ve asitli içecekler tercih edilmemelidir. Yaralı bölge 24 saat kullanılmamalıdır. Diş çekiminden 2 saat sonrasına kadar hiçbir şey yenmemelidir. 2 saat sonra ılık yiyecek ve içecekler tüketilebilir. Çekimden sonraki 24 saat boyunca sigara içilmemelidir. Zor çekimlerde genellikle; çekim işleminin gerçekleştiği günün gecesinde geç saatte ve yüksek bir yastıkta yatılması önerilir. Sadece hekimin önereceği ilaçlar, gerek duyulması halinde kullanılabilir. Çekim sonrası ağız çalkalanmamalıdır. Aksi halde çekim bölgesinden pıhtı kopabilir ve ağrılı süreç başlayabilir. Dişin çekildiği bölgeye hiçbir şekilde temas edilmemeli, yaranın olduğu bölge emilip tükürülmemelidir. 24 saat sonrasından itibaren Ilık tuzlu su gargarası iyi sonuçlar verir. Yaranın içine yemek artıklarının dolması önlenmeli, çekimden 24 saat sonra bölge, yumuşak bir diş fırçasıyla ve yavaş hareketlerle fırçalanmalıdır.”

Hastalar tarafından merak edilen diğer bir konunun da 20’lik diş operasyonunun herhangi bir yan etkisinin olup olmadığını ifade eden Dr. Beleçoğlu, “Her türlü operasyonda birtakım riskler söz konusu olabilir. Bir miktar şişlik görülebilir. Operasyondan sonrası 24 saat boyunca bölge hafifçe kanama olabilir. Bu oldukça normaldir. Ancak kanama aşırı bir seviyeye ulaşırsa, uzun süre ağrı ve şişlik olursa muhakkak diş hekimine başvurulmalıdır. Çekilen diş pozisyonu kaynaklı olarak çene sinirine yakın olabilir. Bu durumda tomografi adı verilen üç boyutlu röntgenler ile; dişin sinir ile olan ilişkisi kesin olarak anlaşılır ve çekim uygulaması sinirin konumu dikkate alınarak yapılır. Çekim sırasında sinir zedelenmelerine bağlı olarak süreli uyuşukluklarda görülebilmektedir” açıklamalarında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ