2 operasyonla açılamayan kapalı kalp damarları Elazığ'da 40 dakikada açıldı

Sağlık 3.11.2018 12:00:10 0
2 operasyonla açılamayan kapalı kalp damarları Elazığ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.11.2018 12:00
3 kalp damarı tıkalı olduğu için 2 kez operasyon geçiren ancak sonuç alınamayan hasta, Elazığ’da 40 dakikalık operasyon sonrası sağlığına kavuştu.
Adana’da ikamet eden 2 çocuk babası Nusret Özdemir (45), yaklaşık 5 ay önce ani bir rahatsızlıkla hastaneye başvurdu. Kalp damarlarının üçünün tıkalı olduğu tespit edilen Özdemir, tedavi altına alındı. Tedavi süresince 2 operasyon geçiren Özdemir’in damarları açılamadı. Durumu ciddileşen Özdemir, bir doktorun tavsiyesi üzerine Medical Park Elazığ Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Necati Dağlı’ya başvurdu. Prof. Dr. Dağlı tarafından Kronik Total Oklüzyon yöntemiyle tedavi edilen ve tıkalı olan damarlarına 3 tane stent takılan Özdemir, sağlına kavuştu.
Adana’da geçirdiği operasyonlardan daha kısa bir süre içinde tedavisinin gerçekleştiğini dile getiren Nusret Özdemir, “Adana’da Haziran ve Temmuz aylarında iki defa anjiyo oldum. Kalbimin üç ana damarında ve bir tanesinin yüzde yüz tıkanmış olduğunu söylediler. Adana’daki operasyonda açamadılar. Ondan sonra başka bir arayışın içine girdik. Başka doktorlarla görüştük. Adana’da özel bir hastanede görev yapan bir doktorun yanına gittim. Bu yüzde yüz tıkalı damarlar farklı yöntemlerle açılıyormuş. Fakat kullanılan materyallerin sıkıntılı ve ekonomik nedenden dolayı temin edemedikleri için bizi buraya yönlendirdiler. Ben de özel hastanelerde bu malzeme var diye Adana’daki özel hastanelerle görüştüm. Çok yüksek rakamlar söylediler. Üniversitemizdeki hocamız da Medical Park Elazığ Hastanesinde Prof. Dr. Mustafa Necati Dağlı’yı tavsiye edince onunla iletişime geçtik ve Elazığ’a geldik. Damarların açılıp açılmayacağı konusunda ciddi stres içindeydim. Üç tane stent yerleştirildi. Sağlığıma kavuştum"dedi.

"40 dakikalık operasyonla açtık"
Daha önce açılamayan bir damarı açmış olmanın sevincini ve gururunu yaşadıklarını belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Necati Dağlı ise, “Hastamız şifa bulduğu için çok mutluyuz. Adana’dan gelen yüzde yüz tıkalı kalp damarı olan hastamızdı. Haziran ayından beri yaklaşık olarak 5 aydır bu hastalıktan muzdaripti. Damarları kireç tutmuş. Dolayısıyla damarları yüzde yüz tıkalı olduğu için Adana’da bir merkezde açılması için hastamız çeşitli hastaneler ve doktorlarla görüşmüş. Hatta iki defa da açılma teşebbüsü yaşamış. Sonucunda kalp damarları açılamamış. Oradaki bir doktor arkadaşımız tavsiyesi üzerine benimle iletişime geçti. Anjiyo görüntülerini izledikten sonra hastanemize davet ettim. Davet sonrası hastamız geldi. Geldiği sırada hastamızın metabolik olarak kan seviyeleri biraz düşüktü, onları tamamladıktan sonra yüzde yüz tıkalı işlem prosedürü uygulayarak hastanın damarını yaklaşık 40 dakikadan kısa bir süre içerisinde açtık. Ardından 24 saat gibi bir sürede hastamız taburcu seviyesine geldi. Hastada herhangi bir olumsuzluk olmadı. Hatta diğer açılma teşebbüslerinden daha hızlı ve daha konforlu bir girişim olduğunu kendisi ifade etti” açıklamasında bulundu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ