17 yıllık madde bağımlısı genç tedavi olup ailesine kavuştu

Muş’ta 17 yıldır uyuşturucu madde bağımlısı olarak yaşayan 32 yaşındaki 4 çocuk babası D.Ş., İstanbul’da gördüğü 123 günlük tedaviyle sağlığına kavuşarak ailesiyle bir araya gelmenin sevincini yaşadı.

Sağlık 4.02.2022 10:16:49 0
17 yıllık madde bağımlısı genç tedavi olup ailesine kavuştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.02.2022 10:16

Muş’ta 17 yıldır uyuşturucu madde bağımlısı olarak yaşayan 32 yaşındaki 4 çocuk babası D.Ş., İstanbul’da gördüğü 123 günlük tedaviyle sağlığına kavuşarak ailesiyle bir araya gelmenin sevincini yaşadı.

Muş’ta, 30 Eylül 2021 tarihinde Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği tarafından tedavi olması için İstanbul’a gönderilen D.Ş., tedavisini tamamlayarak yeniden ailesine kavuştu. Uzun yıllar uyuşturucu madde kullanarak kendisi ve ailesine zarar veren D.Ş., yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

“Tedaviye gittiğimizde yaşayan bir ölüydüm”

Aldığı uyuşturucu madde nedeniyle sürekli her gün ağladığını ve intihara kalkışmayı düşündüğünü anlatan D.Ş., “Çocuklarımı öldürmeyi düşündüm. Halüsinasyon görüyordum. Evimden oldum, çocuklarımdan oluyordum, evi terk ediyordum. Gece eve gelmiyordum” dedi.

İstanbul’da 123 gün tedavi gördüğünü kaydeden D.Ş., “Oraya gittiğim zaman yaşayan bir ölüydüm. Gittiğim ilk gün 52 kiloydum, şu an 69 kiloyum. Şu an çocuklarımın içindeyim ve çok mutluyum, çok huzurluyum” ifadelerini kullandı.

“Sakın bir dumandan bir şey olmaz demeyin”

Gençlere uyuşturucudan uzak durmaları için seslenen D.Ş., konuşmasını şöyle tamamladı:

“Sakın bir dumandan bir şey olmaz demeyin. Bir dumandan her şeyimizi kaybettik. Evimiz olsun, yuvamız olsun, çocuğumuz olsun, eşimiz olsun. Her şeyimizi bir dumana değiştik. Bir duman için hırsızlık yaptık, yeri geldi annemizi çarptık, yeri geldi kapı komşumuzu çarptık, yeri geldi esnafı dolandırmaya başladık. Yalanlara başladım. Kızım hasta hastaneye götüreceğim, annem hasta ilaç alacağım gibi bahaneler uydurdum. Sırf para bulup uyuşturucuya yatırmanın peşindeydim. Yeter ki parayı bulayım uyuşturucuya vereyim diye. Gençler bir dumana kapılmayın. Gerçekten çekilmez bir çiledir.”

“Uyuşturucunun sonu ölümdür”

Muş’ta 8 yıldan bu yana uyuşturucuyla mücadele yürüttüklerini belirten Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl ise “Kardeşimiz bizimle iletişime geçti ve ‘başkanım ben ölmek istemiyorum, bana yardımcı olur musun?’ dedi. Bizde bu konuda her şeyi yapmaya hazırız dedik. Hemen İstanbul’da gerekli yerlerle iletişime geçip durumu anlattık. Şu anda kardeşimizin evindeyiz ve mutluyuz. Darısı tüm bağımlılıktan kurtulmak isteyen kardeşlerimizin başına olsun. Çünkü uyuşturucunun sonu yoktur, sonu ölümdür. Kim uyuşturucu illetinden kurtulmak istiyorsa biz elimizden ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ