14 aylık bebeğin böbreğinde bir santimetrelik taş çıktı

Sağlık 15.02.2018 09:40:42 0
14 aylık bebeğin böbreğinde bir santimetrelik taş çıktı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.02.2018 09:40
Böbreğinde 1 santimetrelik taş çıkan 14 aylık Mustafa Burak Çakmak, Mini Perkütan Nefrolitotomi (kapalı böbrek dışı ameliyat) yöntemiyle sağlığına kavuştu.
Bingöl merkezde ikamet eden 3 çocuklu Onur ve Ayşe Çakmak çiftinin 14 aylık bebekleri Mustafa Burak’ın sağ böbreğinde 1 santimetrelik taş tespit edildi. Minik Mustafa’ya götürüldüğü bir hastanede taş kırma tedavisi uygulandı, fakat taş tam olarak kırılamadı. Çift bunun üzerine Medical Park Elazığ Hastanesine başvurdu. Burada Çakmak’a, Üroloji Uzmanı Op. Dr. Serhat Yentür tarafından Mini Perkütan Nefrolitotomi operasyonu yapıldı. 2 saat süren operasyonun ardından böbreğindeki taş kırılarak çıkartılan minik Mustafa sağlığına kavuştu.
14 aylık hastanın böbreğinde yaklaşık bir santimetre taş olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Serhat Yentür, “Kendisini Mini Perkütan Nefrolitotomi operasyon etmeyi planladık. Yeni bir teknik olan bu ameliyat yöntemi, genellikle yetişkin insanlara yapılır. Mini Perkütan Nefrolitotomi yöntemiyle 14 aylık olan bebeğimizdeki taşı aldık. Bu gün ameliyattan sonraki birinci günü. Ne kadar mutlu ve ağrısız olduğunu yüzünden de anlaya biliyoruz. Yarında taburcu edip evine göndereceğiz” dedi.
Hastanın çocuk olduğu için yarım santimetrelik bir kanal açarak taşı kırarak çıkardıklarını vurgulayan Yentür, “Böbreğe arkadan iğneyle giriş yaparak oradan genişletiyoruz. Açık cerrahi olsaydı yaklaşık bir hafta yatardı. Açık cerrahiden sonra hastanın ağrısı, akıntısı, kanaması gibi durumlar olabiliyor. Yıllar boyunca da açık cerrahinin verdiği ağrıları hastalar yaşıyor. Perkutan hastalarında ise yaklaşık iki gün yatırıyoruz. Bu hastamızı dün ameliyatını yaptık, yarında taburcu edeceğiz. Ağrısız bir yöntem ömür boyu da rahat edecek, bu ameliyatında herhangi bir zararını ömür boyu görmeyecek“ diye konuştu.
Çocuklarını daha önce farklı bir sağlık kuruluşuna götürdüklerini ve burada taş kırma tedavisi uygulandığını aktaran baba Onur Çakmak, “Taşı sert olduğundan kırılamadı. Biz de araştırdık ve hocamıza geldik. Hocamız da küçük bir ameliyatla giderilebileceğini söyledi. Dün ameliyat olduk. Çok şükür bugün iyi. Sağlığına kavuşacak inşallah. Hocamıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ