112’ye asılsız hasta ihbarında bulunarak kapalı köy yollarını açtırmak istiyorlar

Erzincan’da kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarını bir an önce açtırmak isteyenler, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp, ‘acil hastam var’ diyerek asılsız ihbarda bulunuyor.

Sağlık 2.02.2022 10:47:25 0
112’ye asılsız hasta ihbarında bulunarak kapalı köy yollarını açtırmak istiyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.02.2022 10:47

Erzincan’da kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarını bir an önce açtırmak isteyenler, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp, ‘acil hastam var’ diyerek asılsız ihbarda bulunuyor.

Erzincan genelinde yaşanan yoğun kar yağışı sonrasında özellikle kırsal kesimlerde sağlık ekipleri hastaya ulaşımda zor anlar yaşarken, bazı vatandaşlar ise köy ve mahalle yollarının açılması için 112 Acil Çağrı Merkezi’ne asılsız hasta ihbarında bulunuyor. 112’ye gelen ihbarlar üzerine harekete geçen sağlık ekipleri, özellikle yüksek rakımlı ve kırsal kesimlerde kapalı köy yollarını aşıp hastaya ulaşmak için İl Özel İdare ve Karayolları ekiplerinden yardım alıyor. Zaman zaman uzun mesafeleri yürümek zorunda kalan sağlık ekipleri özverili bir şekilde çalışmalarına devam ederken, bunu fırsat bilen bazı vatandaşlar ise 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak, asılsız olarak ‘acil hastam var, köy yolu kapalı. Bize yardım edin’ diyerek sağlık çalışanlarını harekete geçiriyor. İl özel idaresi ekipleri tarafından açılarak köylere ulaşan sağlık ekipleri, hasta olmadığını ve ihbarın asılsız olduğunu görünce geriye dönmek zorunda kalıyor.

"Vatandaşlarımızdan isteğimiz gereksiz çağrılarla 112’yi meşgul etmemeleri"

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Erzincan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, zorlu kış şartlarında çalışmalarına aralıksız devam eden sağlık çalışanlarının ve zamanla mücadele eden 112 Acil Çağrı Merkezi’nin vatandaşlar tarafından gereksiz meşgul edilmemesinin gerektiğini belirterek, “Zorlu kış şartlarında sağlık personelimiz aralıksız mücadelelerine devam ediyor. Yani sahada ki 112 ekiplerimizle, UMKE ekiplerimizle, aşı ve filyasyon ekiplerimizle gelen çağrıları değerlendirerek, yoğun bir çaba içerisinde bütün çağrılara cevap vererek en etkili sağlık hizmetini sunmak için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Ancak bazen asılsız ihbarlarla karşılaşmamız mümkün olabiliyor. Vatandaşlarımızın köy yollarını açtırmak için hasta ya da hastalık varmış gibi semptomlarla bizi aradıkları çok oluyor. Biz gelen her çağrıyı hassasiyetle 112 çağrı merkezimizde değerlendirerek, süzgeçten geçirerek bakıyoruz. Gerçekten acil hastamıza çok etkin bir şekilde, en kısa sürede ulaşarak gerekli olan tıbbi tedavilerini düzenliyoruz. Ancak vatandaşlarımızdan isteğimiz gereksiz çağrılarla 112’yi meşgul etmemeleri, 112’nin ortak çağrı merkezi ile ilgili sağlıkla alakalı gerçekten ihtiyaç olduğu durumlarda bizi aramaları. Biz her zaman, ihtiyaç olduğu zaman sahadayız ve tüm vatandaşlarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ