Sadıkoğlu: “Mücbir sebep süresinin uzatılmasını bekliyoruz”*

Sadıkoğlu: “Mücbir sebep süresinin uzatılmasını bekliyoruz”*

Ekonomi 27.08.2024 16:33:56 0
Sadıkoğlu: “Mücbir sebep süresinin uzatılmasını bekliyoruz”*
Tarih: 27.08.2024 16:33 Güncelleme: 27.08.2024 16:33
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Malatya’ya gelen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’a kapsamlı bir dosya sunarak Malatya iş dünyasının mücbir sebep süresinin uzatılması talebini iletti.
Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’un katılımlarıyla düzenlenen İl Ekonomi İstişare Toplantısı’na katıldığını aktaran Başkan Sadıkoğlu, “İş yerleri tamamen teslim olup ticari hayat normale dönene kadar uzatılmasını istediğimiz Mücbir Sebep süresi başta olmak üzere, iş insanlarımızın tüm sorun ve beklentilerini hazırladığımız kapsamlı dosya ile Sayın Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’a aktardık. Toplantımızın Malatya ve deprem illerimizin beklentilerini karşılayarak olumlu sonuçlara vesile olmasını ümit ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Mücbir sebep süresinin uzatılması için uzun zamandır ciddi gayret gösteren Başkan Sadıkoğlu, geçtiğimiz günlerde 250’ye yakın katılımın sağlandığı Malatya STK, esnaf odaları ve meslek odaları ortak basın bildirisini okumuş, bildiride, “Her türlü vergi, ceza, gecikme faizi ödeme süresini, SGK ve BAĞKUR prim ödemelerini öteleyen Mücbir Sebep uygulaması 31.08.2024 tarihinde sona erecektir. Büyük depremler yaşamış şehirlerimizdeki hiçbir işletmenin 19 aydır biriken vergi ve prim borcunu ödeyebilecek gücü yoktur. İş yerleri tamamen teslim olup ticari hayat normale dönene kadar Mücbir Sebep Süresinin uzatılmasını talep ediyoruz. Süre uzatımının ardından biriken borçların faizsiz bir şekilde 48 ayda ödenebilmesi için yapılandırma uygulanmasını istiyoruz. Süre uzatımı olmayacaksa, biriken vergi, SGK ve BAĞKUR prim borçlarımızın bir defaya mahsus olmak üzere vergi affıyla silinmesini talep ediyoruz. Kaldı ki, şehrimizdeki yüzlerce mali müşavirin sağlıklı şartlara sahip çalışma ofisi ve personelleri bulunmamaktadır. Böylesi bir ortamda mücbir sebep süresinin sona ermesi vergisel işlemlerin yürütülmesine imkân vermeyecektir” ifadeleri yer almıştı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ