Sadıkoğlu: “Konteynerde iş yapamayan işletmeler bir bir şehri terk ediyor”

Sadıkoğlu: “Konteynerde iş yapamayan işletmeler bir bir şehri terk ediyor”

Ekonomi 3.06.2024 10:27:03 0
Sadıkoğlu: “Konteynerde iş yapamayan işletmeler bir bir şehri terk ediyor”
Tarih: 03.06.2024 10:27
Yıkılan öğretmen evinin yerine kurulan konteyner çarşıdaki işletmeleri ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Tüm uyarılarımıza rağmen ilgisiz yerlerde plansızca kurulan konteynerlerde iş yapmak imkansız hale gelmiş durumda. Bir yıldır mücadele eden ancak ticaret yapamadığı için konteynerini teslim edip şehri terk eden yüzlerce işletme var” dedi.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki büyük depremler sonrası kalifiye personel kaybı sürerken, esnaf ve tüccar için daha rantabl işyerlerinin oluşturulmaması işletmeleri bir bir göç ettiriyor. SGK’nın Şubat 2024 verilerine göre 11 deprem ilindeki toplam istihdam kaybı 69 bin 594 kişi. Malatya’nın istihdam sayısı bir önceki yıla göre yüzde 12 düştü. İstihdamda düşüş oranı Hatay’da yüzde 13, Kahramanmaraş’ta yüzde 8 ve Adıyaman’da yüzde 7 oldu.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’na göre kalıcı deprem konutları tam anlamıyla tamamlanıp teslim edilmediği için Malatya’dan göç sürüyor. Özellikle hizmet sektöründe çalışan işletmeler kalıcı ve sağlıklı bir ticaret alanı bulamadığı için kenti bir bir terk ediyor. Konu ile ilgili konuşan Başkan Sadıkoğlu, “Şehrin farklı noktalarına kurulan konteynerlerde esnafımız iş yapamıyor. Yıkılan Öğretmenevinin yerine kurulan konteyner çarşıdaki birçok esnafımız siftah dahi yapmadan günü tamamladığını bizlere iletti. Konteyner işyerlerinde altyapı ve WC yetersiz, su sağlıklı şekilde gelmiyor, internet bağlantısı çok zayıf, güvenlik ve temizlikten bahsetmek bile mümkün değil. Tüm uyarılarımıza rağmen ilgisiz yerlerde plansızca kurulan konteynerlerde iş yapmak imkansız hale gelmiş durumda. 1 yıldır mücadele eden ancak ticaret yapamadığı için konteynerini teslim edip şehri terk eden yüzlerce üyemiz var. Bu çok üzücü bir durum. Çarşı merkezindeki ticari alanlar bir an önce tamamlanmalı ve mağduriyet olmadan adaletli bir şekilde firmalara teslim edilmeli. Ticareti ayağa kaldırmadan, şehri ayağa kaldırmak ve göçü durdurmak çok zor” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem