Sadıkoğlu: “Dönüşüme değil, zamansız ve plansız yıkıma karşıyız”

Sadıkoğlu: “Dönüşüme değil, zamansız ve plansız yıkıma karşıyız”

Asayiş 30.01.2024 12:59:05 0
Sadıkoğlu: “Dönüşüme değil, zamansız ve plansız yıkıma karşıyız”
Tarih: 30.01.2024 12:59 Güncelleme: 30.01.2024 12:59
Kışla Caddesi için verilen yıkım kararı konusunda esnaf ile istişarelerde bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu “Dönüşüme değil, zamansız yıkıma karşıyız” dedi.
Geçtiğimiz hafta sonu Kışla Caddesi esnafı ile bir araya gelen Başkan Sadıkoğlu yıkım kararı hakkında konuştu.
Başkan Sadıkoğlu, “6 Şubat depremlerinin şehrimizde oluşturduğu yıkım sosyal yaşamdan, ekonomiye hayatın her alanında derin sorunlar meydana getirdi. Geride bıraktığımız 1 yılda maalesef yıkımlar tamamlanabilmiş değil. Binlerce esnafımız konteynırlardaki zor şartlarda ticaretini sürdürme gayretinde. Çarşı olarak adlandırabileceğimiz bir alanın kalmadığı şehrimizde Kışla Caddesi insanımızın ihtiyaçlarını giderip, geçmişi yâd edebildiği sayılı yerlerden biri. Bölgedeki dönüşüm kapsamında, Caddedeki binalara yıkım kararı verilmiş. Elbette kentteki dönüşümü hem esnafımız hem de şehirde yaşayan vatandaşlarımızın hakları korunduğu müddetçe destekliyoruz. Ancak koca bir şantiyeye dönen Malatya’da, ayakta kalan kısıtlı alanlardan biri olan Kışla Caddesi’nin alelacele yıkılması makul bir yaklaşım olmayacaktır” dedi.
Şehrin yeniden yapılanma sürecinde sadece imarı değil, insanı da düşünmek gerektiğine vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, “Altını çizerek söylüyoruz, bizler dönüşüme değil, zamansız ve plansız yıkıma karşıyız. Kışla Caddesi’nde ağır hasarlı birkaç binanın yıkımı tamamlanmış ve kalan yapılar az hasarlı olarak rapor edilmiş. Bu nedenle yetkililerin yeniden yapılaşma sürecini esnafı ve insanımızı mağdur etmeden gerçekleştirmesini bekliyoruz. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile gerekli görüşmeleri gerçekleştirip taleplerimizi ileteceğiz. Hala konteyner bekleyen esnaflarımız varken, henüz hiçbir kalıcı ticari alan inşa edilmemişken, buradaki dükkânların yıkılmasıyla mağduriyetler daha da artacaktır. Bununla birlikte, karamsar bir havanın hakim olduğu, böylesi buhran dönemlerde sadece imarı değil insanı da düşünmek gerekiyor. Işıkları sönmüş bu şehirde Kışla Caddesi’ni de derhal yıkarsanız Malatya şehir kimliğini iyice kaybedecektir. Yetkililerin, esnaf ve vatandaşın taleplerine kayıtsız kalmayıp, mağduriyet oluşturmayan bir dönüşüm planıyla yıkımların daha ileriki bir süreçte gerçekleştirileceğini umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ