Sadıkoğlu: "Binalarla dolu fakat içi boşalmış bir şehir istemiyoruz"

Sadıkoğlu: "Binalarla dolu fakat içi boşalmış bir şehir istemiyoruz"

Ekonomi 4.07.2024 11:23:13 0
Sadıkoğlu:
Tarih: 04.07.2024 11:23 Güncelleme: 04.07.2024 11:23
Malatya’nın nitelikli göç vermeye devam ettiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Şehri hızlıca ayağa kaldırarak bu göçü tersine çevirmeliyiz. Nitelikli insanını kaybetmiş, binalarla dolu fakat içi boşalmış bir şehir istemiyoruz” dedi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, konteynerlerde faaliyet yürüten basın kuruluşlarını ziyaret etti.
Ziyaretler sırasında değerlendirmelerde bulunan Başkan Sadıkoğlu, “Üyelerimizin ve şehrimizin sorunları ile taleplerimizi güçlü şekilde duyurabilmek ve kamuoyu oluşturabilme noktasında basınımız en önemli görevi üstleniyor. Basın kuruluşlarımız ve basın emekçilerimizi ziyaretimizde Malatya gündemi üzerine fikir alışverişinde bulunup başta mücbir sebep halinin uzatılması, nitelikli personel göçü, kesilen kira yardımları gibi sorunların daha fazla gündemde tutulması adına destek talebinde bulunduk” dedi.
Şehrin sorunlarının çözümü için milletvekillerine çağrıda bulunan Başkan Sadıkoğlu, “Devletimizin verdiği imkanı kesinlikle haksız yere kullanmayacağımızı, kullanma derdimizin de olmadığını ifade etmek isterim. Mücbir sebep süresinin 2 ay sonra sona ermesi gündemde. İş yerlerimiz teslim edilene kadar mücbir sebep devam etmeli. Konutlar teslim edilene kadar kira desteği devam etmeli. Gerek iş yerleri gerekse konutlar teslim edilince destek kesilebilir. Bizler zaten daha fazla destek istemeyiz, bir an önce devletimize olan borcumuzu ödemek isteriz. Bu konuda siyasilerde bizi desteklemeli. Malatyalılık her zaman parti kimliğinin önünde olmalı. İş insanlarımızın ve şehrimizin gündeme getirdiğimiz sorunlarının çözümü için milletvekillerinin de destek olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Nitelikli insanını kaybetmiş, binalarla dolu fakat içi boşalmış bir şehre doğru gidildiği mesajı veren Başkan Sadıkoğlu, “Şehrimiz nitelikli göç vermeye devam ediyor. Gerek OSB’mizdeki personeller, gerek doktorlar, gerekse beyaz yakalı dediğimiz tüm kesim bir bir şehri terk ediyor. Şehri hızlıca ayağa kaldırarak bu göçü tersine çevirmeliyiz. İşçi-işveren payı olarak devlete ödediğimiz paranın çalışanlarımıza yansıtılmasını ve bu şekilde şehrimizdeki çalışma şartlarının cazip hale getirilmesini talep ediyoruz. Nitelikli insanını kaybetmiş, binalarla dolu fakat içi boşalmış bir şehir istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ