Sadıkoğlu: “6. Bölge Teşvikleri devam etmeli”

Sadıkoğlu: “6. Bölge Teşvikleri devam etmeli”

Ekonomi 1.10.2024 17:03:29 0
Sadıkoğlu: “6. Bölge Teşvikleri devam etmeli”
Tarih: 01.10.2024 17:03 Güncelleme: 01.10.2024 17:03
Malatya’nın üretimi, ihracatı ve istihdamı için büyük önem arz eden 6. Bölge Teşvik süresinin 3 ay sonra sona ereceğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, şehrin tüm dinamiklerini konuya duyarlı olmaya davet etti.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, A Para TV’de katıldığı Yatırım Günlüğü Programında gündemi değerlendirdi.

Malatya sanayisi için büyük önem arz eden 6. Bölge Teşvikleri süresinin devam etmesi çağrısını yineleyen Başkan Sadıkoğlu, “2018 yılından bu yana uygulamada olan Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 4. bölgede yer alan Malatya’nın da içinde yer aldığı 25 il 6. Bölge teşviklerinden faydalanıyor. 6. Bölge Teşvik Destekleri süresi 31 Aralık 2024 tarihinde sona erecek. Sürenin bitmesine 3 ay kaldı. Büyük depremler yaşamış şehrimizin ayağa kalkma sürecine önemli katkılar sunan bu teşviklerin devam etmesi elzemdir. Yılsonu itibariyle 6. Bölge teşviklerinin sona erecek olması ve geri 4. Bölge teşviklerine düşecek olmamız hem mevcut yatırımcıyı hem de yatırım düşüncesinde olan iş insanlarımızı tedirgin ediyor. Sürenin uzatılmasını talep ediyoruz. Şehrimizin ve bölgemizin tüm dinamiklerine sesleniyorum, bu konuyu gündemlerine almalılar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı özel sektör için yerel kalkınma hamlesini de değerlendiren Başkan Sadıkoğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından özel sektör için yerel kalkınma hamlesi teşvik programının önümüzdeki haftalarda ilan edileceğini açıklaması bizleri heyecanlandırmıştır. Yerel kalkınma, ülkemizin kalkınmasının ana ayağıdır. Özellikle Anadolu şehirlerinin üretim, istihdam ve ihracat odaklı kapsamlı teşviklere ihtiyacı var. 6 Şubat depremlerini yaşamış şehirlerimiz için özel teşvikler bekliyoruz. Depremle yerle bir olmuş şehirlerimizin yeniden ayağa kalkması için hükümetimiz ciddi bir gayret içerisinde. Buna şahidiz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ama yeterli mi? Elbette değil. Daha kapsayıcı desteklere ihtiyacımız var” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ