Sadece 5 saniyede çöken binada depremin kalanını enkaz altında yaşadılar

Sadece 5 saniyede çöken binada depremin kalanını enkaz altında yaşadılar

Genel 23.02.2023 09:14:08 0
Sadece 5 saniyede çöken binada depremin kalanını enkaz altında yaşadılar
Tarih: 23.02.2023 09:14 Güncelleme: 23.02.2023 09:14
Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde 4 katlı binaları 5 saniye içinde yıkılan ve enkazdan kendi çabalarıyla çıkan 4 kişilik aile dehşet anlarını anlattı. Enkazdan yaralı olarak çıkartılan ve ayağı kesilen Sevgi Öztürk ve sürünerek çıkan eşi Mehmet Öztürk, binalarının depreme 10 saniye bile dayanamayıp çöktüğünü söyledi.
Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 ile 7.6’lık depremlerden en çok etkilenen illerden olan Adıyaman’da Besni ilçesi Öztürk aile apartmanının 2. katında oturan 4 kişilik Öztürk ailesi çöken binanın enkazında kaldı. Enkazdan kendi çabalarıyla çıkan aile o dehşet anlarını İHA’ya anlattı. Aile yaşanan depremde binalarının 10 saniye bile dayanamayıp yıkıldığını söyledi. Medical Point Gaziantep Hastanesinde tedavi gören sağ ayak parmakları kopan ve ayağı topuğa kadar ampute edilen Sevgi Öztürk şimdi yaşadığına şükrederek yeni bir hayata başlamak istiyor.

“Depremin olmasıyla evimizin çökmesi 5-10 saniye”
Depremde evlerinin 5 ila 10 saniye arasında çöktüğünü ifade eden anne Sevgi Öztürk, “ Bizim bina 4 katlı, biz 2. kattaydık. Uykuda yakalandığımız depremde şiddetli bir ses ve sarsıntıya uyandık. Hemen toparlanmaya çalıştık ama camdan bakacak fırsatımız bile olmadı. Ben eşim ve 2 çocuğum dış koridora varır varmaz anında çöktük. Depremin olmasıyla evimizin çökmesi 5-10 saniye arasıdır. Biz kalan depremleri de enkaz altında yaşadık. Çok kötü bir durumdu. Evimiz çöktükten sonrada deprem sürüyordu” dedi.

“Doğalgaz sızıntısı başladı ailemizle helalleştik”
Enkazın altındayken doğalgazlarının sızmaya başladığını belirten Sevgi Öztürk, “Yıkıntıların arasında bekledik. Çünkü her yer kapkaranlıktı. Doğalgazımız sızmaya başladı. Artık biz ölüyoruz dedik ailemizle helalleştik. Çünkü çok kötü bir koku başladı.Doğalgaz borusuyla sanki ağzımıza gaz püskürtülüyordu. Ölüyoruz derken bir ışık gördüm. Eşim yerde sürünerek o ışığa doğru gitti. Bizde peşinden gittik” şeklinde konuştu.

“Kesilen parmaklarımı elime alıp kurtarmaya çalıştım”
Enkazda ayağının ezildiğini ve parmaklarının koptuğunu belirten Sevgi Öztürk, “Eşime ‘ayağımın üstünden kalk canım çok yanıyor’ dedim. Eşim ‘ben oturmuyorum’ dedi. Sonra ayağımı kendime doğru çektiğimde parmaklarımın hepsi kopmuştu. Parmaklarımı elime alıp tutmaya çalıştım belki kurtarırım diye bilincim yerindeydi. Eşim kanamayı engellemek için kazağını sardı. O şekilde yarım saat süründüm bir saatte ancak hastaneye gidebildim” ifadelerini kullandı.

“Bizim ev sağlam diyorlardı hemen yıkıldı”
Mahallede sadece yaşadıkları apartmanlarının yıkıldığını vurgulayan Sevgi Öztürk, “ En sağlam dedikleri ev bizim çöken binaydı. Aile büyüklerimiz bu bina eski yapıdır sağlamdır diyorlardı. Ama sadece bizim bina yıkıldı. Bizim yanımızdaki ve bizim binadan daha eski evlerin duvarları bile çatlamadı. Bizim bina aile apartmanıydı. Çok sayıda akrabamı kaybettim” ifadelerine yer verdi.

“Her şeyimizi kaybettik şükrediyorum”
Depremde her şeylerini kaybettiklerini ifade eden Anne Sevgi Öztürk, “Şu an ne yapacağım onu düşünüyorum. Çocuklarımın geleceğini düşünüyorum. Yürüyebilecek miyim onu düşünüyorum. Çünkü ben artık sıfırım her şeyimizi kaybettik. Çok şükür iyiyim. Bu süreci atlatamam diye düşünürken iyi bir hastaneye geldim. Ailemi burada gördüm çok şükür toparlandım” dedi.

“Bizden daha eski binalar sağlam kaldı”
Baba Mehmet Öztürk mahallede bir tek kendi binalarının çöktüğünü belirterek, “Çok şükür binamız çöktüğünde çocuklar ve hanım yanımdaydı. Biz kendi imkanlarımızla çıktık. Çıktığımıza şükrediyoruz. Çünkü binamızda 3 yakınımızı kaybettik. İlk hissetmeye başladığımız anda dördümüz bir araya koştuk. Koşmamızla beraber 5-10 saniye arası binamız çöktü. Sağımızdaki solumuzdaki bizden daha eski binalar sağlam kaldı. Ama bizimki direkt çöktü” diye konuştu.
Medical Point Gaziantep Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Murat Gök ise, “Sevgi hanım bize geldiğinde parçalı ezilme tarzında bir yaralanması vardı. Ayak ön tarafında ampute pozisyonundaydı. Yaptığımız değerlendirmede ayak ön tarafından ampute ederek topuğu korumaya başladık. Hızlı bir şekilde ameliyata aldık. Geride kalan dokunun iyileşmesini bekliyoruz. Bunun için vakum cihazıyla takipli hastamız” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ