Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan'dan Çarpıcı İddialar

Van'da derdin bitmeyen mevsimi: Göç, yoksulluk ve adım atılmayan çevre yolu.

Van Haberleri 13.07.2024 18:01:00 0
Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan
Tarih: 13.07.2024 18:05

VAN GÖÇ VERMEYE DEVAM EDİYOR

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van'daki can alıcı problem alanlarına ışık tuttu. İlhan, özellikle kentin can damarı olan genç nüfusun farklı bölgelere göç etmek durumunda kaldığına ve bu eğilimin ise her geçen gün arttığına vurgu yaptı. İşsizliğin pençesindeki Van'ın en yüksek işsizlik oranları arasında bulunduğunu ifade etti.

ÇEVREYOLU ÇİLESİ

Van'ın ulaşımında aksayan bir diğer önemli konu olan Çevreyolu projesine değinen İlhan, proje onayının üstünden 15 yıl geçmesine rağmen hâlâ bir ilerleme kaydedilemediğine vurgu yaptı. Onlarca bakanın değiştiği süre zarfında dahi Çevreyolu'nun tamamlanmamış oluşu halkta büyük hayal kırıklığı yaratmış durumda.

UÇAK SORUNU HALEN GÜNDEMDE

Van'a ulaşım imkânlarının sınırlı olduğunu ve özellikle hava yolculuğunun bir dizi sorun barındırdığını belirten İlhan, uçak seferlerinin azlığından tutun, bilet fiyatlarının yüksekliğine ve sık yaşanan rötar problemlerine kadar bir dizi konudan şikayetçi. Bu durumun Van'ın içinde bulunduğu yalnızlık hissine katkı sağladığını belirtti.

RİSK ALTINDAKİ VAN EKONOMİSİ

Türkiye Ekonomik Araştırma Vakfı'nın (TEPAV) raporundan bahseden İlhan'a göre, Van, kalkınma açısından riskli iller kategorisinde yer alıyor. Kentin azalan geliri ve yükselen riskleri, geleceği adına soru işaretleri yaratıyor.

DOKTOR SAYISI YETERSİZ

İlhan'ın öne çıkardığı bir diğer önemli mesele, hastanelerdeki doktor sayısının yetersizliği. Uzun hastane kuyrukları ve doktor eksikliği sebebiyle halkın sağlık hizmeti almakta zorlandığına işaret ediyor.

ÇEVREDE TEMİZLİK VE HUZUR ARAYIŞI

Kent genelinde sokakların kirliği ve çirkin bilboardlar İlhan'a göre sadece görsel birer rahatsızlık kaynağı değil, aynı zamanda halkın moralini de olumsuz etkileyen unsurlar. Toplu ulaşım için kullanılan Belvan kart akıllı dolum cihazlarının bile bakımsızlıktan kırık olduğunu ifade ediyor.

SORUNLAR ÇOK, ÇÖZÜM YOK

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Van'da yaşanan sorunların çokluğuna karşın çözüme kavuşturulabilen pek az alan olduğunu belirtiyor ve yetkililerin bu konuda daha etkin adımlar atması gerektiğine işaret ederek sözlerini tamamlıyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem