Saadet Partisi Van Gençlik Kolları KYK sorunlarına dikkat çekti

Saadet Partisi Van İl Gençlik Kolları Başkanlığı, KYK yurtlarında yaşanan sorunları gündeme getirdi.

Van Haberleri 25.01.2024 13:23:00 0
Saadet Partisi Van Gençlik Kolları KYK sorunlarına dikkat çekti
Tarih: 25.01.2024 13:27 Güncelleme: 25.01.2024 15:02

Haftalık basın açıklamalarıyla kentin sorunlarına değinen Saadet Partisi Van İl Başkanlığı bu hafta KYK yurtlarına dikkat çekti. KYK yurtlarında yaşanan sorunları dile getiren Saadet Partisi Van İl Gençlik Kolları Başkan Talha Abasigil, acil önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Abasigil, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin ve şehrimizin yarınları olan gençlerimiz, zor şartlar altında öğrenim hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Gençlerimiz son yıllarda yaşanan hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında özel evlere çıkamaz, KYK yurtlarına muhtaç ve KYK yurtlarında bile geçinemeyecek duruma gelmiştir. Bu ihtiyaca ve zor duruma rağmen Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurumunun verilerine göre 8 milyon 297 bin üniversite öğrencisine karşılık KYK’larda yalnızca 800 bin civarında kapasite bulunmaktadır. Bu tablo hükümetimizin gençlerimize vermediği imkanların açık ispatıdır. Yetersiz kapasiteye rağmen KYK yurtlarında kalan öğrencilerin karşılaştığı tek sorun barınma değildir. KYK yurtlarından gelen yemek şikayetleri artık sıradanlaşmış durumdadır. Yemekhanelerimizde hijyen sorunlarıyla her gün karşılaşılmakta, öğrencilerin sağlıklarını tehdit etmektedir. Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kağızmanlı Hıfzı KYK yurdunda kalan öğrencilerin besin zehirlenmesi şüphesiyle il idaresine başvurusu ve hastaneye götürülmesi bir örnektir ve önlem alınması gerekmektedir. Her gün ülkenin farklı şehirlerinden buna benzer haberler ve şikâyetler tarafımıza ulaşmaktadır.”

Van DEVA: Gençler için acil önlemler alınmalı! Van DEVA: Gençler için acil önlemler alınmalı!

KYK Yurtlarımızın binaları öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamaktan uzak fiziksel yapıdalardır; Ülkemizde maalesef KYK Yurtlarında odaların 4-6-8-10 kişilik odalar olarak planlanmasına rağmen büyüklüklerinin buna uygun olmamasıyla öğrenciler adeta dip dibe yaşam sürmektedirler. Yurt binalarında güçlü bir Wi-Fi altyapısı sağlanmaması öğrencilerin uzaktan eğitim ve ders çalışma, çevrimiçi aktivitelerden verimli şekilde faydalanamaması, yurt internetlerinin yetersiz ve kullanılamaz çekim gücünde olduğunu gösterir. Son ve en önemlisi olarak KYK Yurtlarındaki problemlerin başında maalesef can ve mal emniyetinin sağlanamaması gelmektedir. Yurtlarda ciddi hırsızlık olayları olmakta; bu hususta Kamera vb. İmkanların özellikle taşrada yeterli olmamasından dolayı öğrenciler güvensiz ortamlarda barınmaktadırlar. Oysaki mal ve canlarını devlete emanet etmiş olan öğrenciler, diğer tüm meselelerde olduğu gibi bu meselede de hayal kırıklığına uğramaktadırlar.  Ülkemizde son dönemde basına da yansıyan en popüler problem ise KYK yurtlarındaki Asansör Arızaları/Kazalarıdır. Özellikle periyodik muayenenin yeterince yerine getirilmemesinden kaynaklanan bu kazalar can kaybına sebep olmuş; geçtiğimiz ay Aydında Zeren Ertaş adında bir öğrenci kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Gelinen noktada son 2 ayda 20’den fazla farklı yurtta asansör kazası/arızası yaşanmıştır. Yine maalesef Aksaray’da KYK Yurdunun önünde yoldan karşıya geçiş için yeterli önlemlerin alınmaması sebebiyle 1 kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Maalesef kaybedilen canlar geri gelmiyor. Ancak tedbirlerin alınmaması, canımızı tehdit ediyor.

Gençlerin en iyi koşullarda eğitim alması, ülkemizin geleceği için şüphesiz kritik bir öneme sahiptir. Bu nedenle, yurt kapasitelerinin artırılması ve mevcut yurtların daha modern hale getirilmesi gerekmektedir. Saadet Partisi olarak, gençlerimizin her türlü sorunlarına karşı duyarlılık göstermekte ve çözüm odaklı politikalar önermekteyiz. KYK yurtlarında kalan öğrencilerimizin yaşadığı sorunlara çözüm bulmak, ülkemizin aydınlık geleceğine katkı sağlamak adına bir zorunluluktur. Bu konuda yapılacak her adım, gençlerimizin daha iyi bir eğitim ve yaşam standartlına sahip olmalarını sağlayacaktır.”

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ