Saadet Partisi Van Gençlik Kolları KYK sorunlarına dikkat çekti

Saadet Partisi Van İl Gençlik Kolları Başkanlığı, KYK yurtlarında yaşanan sorunları gündeme getirdi.

Van Haberleri 25.01.2024 13:23:00 0
Saadet Partisi Van Gençlik Kolları KYK sorunlarına dikkat çekti
Tarih: 25.01.2024 13:27 Güncelleme: 25.01.2024 15:02

Haftalık basın açıklamalarıyla kentin sorunlarına değinen Saadet Partisi Van İl Başkanlığı bu hafta KYK yurtlarına dikkat çekti. KYK yurtlarında yaşanan sorunları dile getiren Saadet Partisi Van İl Gençlik Kolları Başkan Talha Abasigil, acil önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Abasigil, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin ve şehrimizin yarınları olan gençlerimiz, zor şartlar altında öğrenim hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Gençlerimiz son yıllarda yaşanan hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında özel evlere çıkamaz, KYK yurtlarına muhtaç ve KYK yurtlarında bile geçinemeyecek duruma gelmiştir. Bu ihtiyaca ve zor duruma rağmen Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurumunun verilerine göre 8 milyon 297 bin üniversite öğrencisine karşılık KYK’larda yalnızca 800 bin civarında kapasite bulunmaktadır. Bu tablo hükümetimizin gençlerimize vermediği imkanların açık ispatıdır. Yetersiz kapasiteye rağmen KYK yurtlarında kalan öğrencilerin karşılaştığı tek sorun barınma değildir. KYK yurtlarından gelen yemek şikayetleri artık sıradanlaşmış durumdadır. Yemekhanelerimizde hijyen sorunlarıyla her gün karşılaşılmakta, öğrencilerin sağlıklarını tehdit etmektedir. Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kağızmanlı Hıfzı KYK yurdunda kalan öğrencilerin besin zehirlenmesi şüphesiyle il idaresine başvurusu ve hastaneye götürülmesi bir örnektir ve önlem alınması gerekmektedir. Her gün ülkenin farklı şehirlerinden buna benzer haberler ve şikâyetler tarafımıza ulaşmaktadır.”

Van DEVA: Gençler için acil önlemler alınmalı! Van DEVA: Gençler için acil önlemler alınmalı!

KYK Yurtlarımızın binaları öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamaktan uzak fiziksel yapıdalardır; Ülkemizde maalesef KYK Yurtlarında odaların 4-6-8-10 kişilik odalar olarak planlanmasına rağmen büyüklüklerinin buna uygun olmamasıyla öğrenciler adeta dip dibe yaşam sürmektedirler. Yurt binalarında güçlü bir Wi-Fi altyapısı sağlanmaması öğrencilerin uzaktan eğitim ve ders çalışma, çevrimiçi aktivitelerden verimli şekilde faydalanamaması, yurt internetlerinin yetersiz ve kullanılamaz çekim gücünde olduğunu gösterir. Son ve en önemlisi olarak KYK Yurtlarındaki problemlerin başında maalesef can ve mal emniyetinin sağlanamaması gelmektedir. Yurtlarda ciddi hırsızlık olayları olmakta; bu hususta Kamera vb. İmkanların özellikle taşrada yeterli olmamasından dolayı öğrenciler güvensiz ortamlarda barınmaktadırlar. Oysaki mal ve canlarını devlete emanet etmiş olan öğrenciler, diğer tüm meselelerde olduğu gibi bu meselede de hayal kırıklığına uğramaktadırlar.  Ülkemizde son dönemde basına da yansıyan en popüler problem ise KYK yurtlarındaki Asansör Arızaları/Kazalarıdır. Özellikle periyodik muayenenin yeterince yerine getirilmemesinden kaynaklanan bu kazalar can kaybına sebep olmuş; geçtiğimiz ay Aydında Zeren Ertaş adında bir öğrenci kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Gelinen noktada son 2 ayda 20’den fazla farklı yurtta asansör kazası/arızası yaşanmıştır. Yine maalesef Aksaray’da KYK Yurdunun önünde yoldan karşıya geçiş için yeterli önlemlerin alınmaması sebebiyle 1 kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Maalesef kaybedilen canlar geri gelmiyor. Ancak tedbirlerin alınmaması, canımızı tehdit ediyor.

Gençlerin en iyi koşullarda eğitim alması, ülkemizin geleceği için şüphesiz kritik bir öneme sahiptir. Bu nedenle, yurt kapasitelerinin artırılması ve mevcut yurtların daha modern hale getirilmesi gerekmektedir. Saadet Partisi olarak, gençlerimizin her türlü sorunlarına karşı duyarlılık göstermekte ve çözüm odaklı politikalar önermekteyiz. KYK yurtlarında kalan öğrencilerimizin yaşadığı sorunlara çözüm bulmak, ülkemizin aydınlık geleceğine katkı sağlamak adına bir zorunluluktur. Bu konuda yapılacak her adım, gençlerimizin daha iyi bir eğitim ve yaşam standartlına sahip olmalarını sağlayacaktır.”


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem