Rusya'dan nükleer silahlı tatbikat

Rus ordusu, stratejik nükleer silahlarla tatbikat gerçekleştirdi.

Dünya 22.10.2025 20:03:00 0
Rusya
Tarih: 22.10.2025 20:06 Güncelleme: 22.10.2025 20:06

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre Rus Stratejik Nükleer Kuvvetleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in komutasında kara, deniz ve hava unsurlarıyla tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatta kıtalararası balistik füzeler ve havadan fırlatılan seyir füzeleri ateşlendi. Tatbikat kapsamında Kamçatka'daki Kura eğitim sahasından nükleer saldırılı kapasiteli "Yars" kıtalararası balistik füze fırlatıldı. Aynı anda Bryansk stratejik nükleer füze denizaltısı, Barents Denizi'nden "Sineva" balistik füzesini ateşledi. Tu-95MS uzun menzilli uçakların da yer aldığı tatbikatta tüm görevlerin başarıyla yerine getirildiği belirtildi. Rusya Savunma Bakanı Andrey Belousov ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, tatbikat kapsamında gerçekleştirilen toplantıda Putin'i bilgilendirdi.

Rusya'nın nükleer silahlı tatbikatı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump arasında yapılması beklenen zirveye ilişkin belirsizliğin yaşandığı dönemde geldi.

Trump, "Boşuna bir görüşme yapmak istemiyorum" demişti

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz hafta Ukrayna'daki savaşı sona erdirmek için Putin ile yakında Macaristan'da bir araya geleceklerini duyurmuştu. Dün ABD basınının adı açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı haberlerde, Rusya'nın Trump'ın barış stratejisine bağlı kalma konusunda isteksiz olduğu belirtilmişti. Beyaz Saray yetkilisi, "Dışişleri Bakanı Rubio ve Dışişleri Bakanı Lavrov verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu nedenle bakanlar arasında ek bir yüz yüze görüşme gerekli değil. Başkan Trump'ın yakın gelecekte Başkan Putin ile görüşmesi planlanmamaktadır" demişti.

Trump da dün yaptığı açıklamada, "Boşuna bir görüşme yapmak istemiyorum. Boşuna zaman harcamak istemiyorum" ifadelerini kullanmış, ancak daha fazla gelişme olabileceğini ve "önümüzdeki 2 gün içinde bilgilendirme" yapacaklarını ifade etmişti.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise bugün yaptığı açıklamada, Trump-Putin arasında Budapeşte'de yapılması planlanan görüşmenin hazırlıklarının devam ettiğini, görüşme tarihinin henüz belirsiz olduğunu duyurmuştu.

Anahtar Kelimeler: Rusya' nükleer silahlı tatbikat
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ