Robot dünyası Van’da buluşuyor

Robot dünyası Van’da buluşuyor

Van Haberleri 5.11.2024 14:36:00 0
Robot dünyası Van’da buluşuyor
Tarih: 05.11.2024 14:36 Güncelleme: 05.11.2024 16:11

Uluslararası Robospor Dernekler Federasyonu’nun Avrasya bölümü tarafından organize edilen ’Dünya robot yarışması’ Van’da gerçekleşecek.

Son yıllarda önemli organizasyonlar ile adından söz ettiren Van, 7-9 Kasım tarihleri arasında uluslararası bir buluşmaya daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Uluslararası Robospor Dernekler Federasyonu’nun Avrasya bölümü tarafından organize edilen ’Dünya robot yarışması’ Van’da gerçekleşecek. Uluslararası Robospor Dernekleri Federasyonu Avrasya Sorumlusu Prof. Soroush Sadegnejad yaptığı açıklamada, “Uluslararası Robospor Derneği Federasyonu (FIRA) olarak bu yarışmaları dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirmekteyiz. Bu yıl Türkiye’de yapmaya karar verdik. Türkiye’de çeşitli görüşmelerimiz oldu, en son Van’da yapmaya karar verdik. Van’da yapma kararı vermemizde, Van’ın stratejik konumunun yanında yetkililerin yaklaşımı ve verdiği güven ile burada yapılmasının daha başarılı olacağı kanaatine vardık. Bu yılki etkinlik inşallah başarılı olur ve önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı yarışmalar yapmayı hedefliyoruz. Van’daki etkinliğimize Türkiye ile birlikte şu ana kadar yedi ülkeden katılım olmuştur” dedi.

Konuyla ilgili bilgi veren Roboworld Van Cup Koordinatörü ve Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler de, “Biz bu yarışmayı Van’a almak için çok mücadele ettik. FIRA, dünyanın birçok ülkesinde bu tür yarışmalar yapan büyük bir kuruluş. Böyle büyük etkinlikleri yapan kurumları ikna etmek hiçte kolay olmuyor. Ancak büyük bir özveri ve çaba ile önce ülkemizde sonra ilimizde yapmaya ikna ettik. Bu konuda FİRA yöneticilerine ilimize ve bize güvendikleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

2024 FIRA Avrasya Robo Dünya Kupası’nın 7- 9 Kasım tarihleri arasında Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenleneceğini belirten Güler, “Bu önemli etkinlik, Van’ı uluslararası arenada temsil etmekle birlikte, genç yeteneklerin bilime ve teknolojiye olan ilgilerini de arttıracaktır. Son teknolojik araştırmalar ile akıllı robotikte zorlu ve motive edici kıyaslama yapmak, üst düzey öğrencilere kariyerlerinde gelişmelerine ve üretken olmalarını sağlayacak beceriler ve deneyimler kazandırmak ve alt sınıf yeni öğrencilere bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik konularının temellerini tanıtmayı amaçlamaktır. Van’da bilime meraklı tüm halkımızı bekleriz” diye konuştu.

Teknolojinin kalbinin Van’da atacağının altını çizen Güler, “Katılımcılar, geliştirdikleri akıllı robotlarla zorlu bir mücadeleye girecekler. Gençlere kariyer fırsatı sunacak olup üst düzey öğrenciler, yeni ekonomiye ayak uyduracak beceriler kazanacak ve geleceğin liderleri olmaya bir adım daha yaklaşacaklar. Yarışma sadece katılımcılar için değil, bilime meraklı tüm halkımız için de ziyarete açık olacak. Resmi FIRA Web Sitesi, Eurasia.firaworldcup.org olup, ilgilenenlerin https://www.instagram.com/firaeuarsia adresinden takip edebilirler. FIRA Avrasya Robo Dünya Kupası, Van’a sadece bir yarışma değil, aynı zamanda bir ilham kaynağı olacak. Bu önemli etkinliğe tüm halkımızın katılımını bekliyoruz” dedi.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: Robot dünyası buluşuyor
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ