Rektör Yasım: “Binlerce yaralı vardı ama sağlık sistemimiz iyi işledi”

Rektör Yasım: “Binlerce yaralı vardı ama sağlık sistemimiz iyi işledi”

Genel 22.02.2023 15:41:18 0
Rektör Yasım: “Binlerce yaralı vardı ama sağlık sistemimiz iyi işledi”
Tarih: 22.02.2023 15:41 Güncelleme: 22.02.2023 15:41
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin gecesinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ) çok fazla yaralı yoğunluğu oluştuğunu anlatan Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, “Binlerce yaralı vardı ama sağlık sistemimiz iyi işledi” dedi.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından KSÜ Tıp Fakültesi’ne inanılmaz sayıda yaralı geldiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, ‘‘İnanılmaz sayıda yaralılar gelmeye başladı. Bunu tsunami olarak tabir edebiliriz. Allah bir daha göstermesin o günleri. Gerçekten anormal bir yaralı sayısı vardı” dedi.
Yasım, “Gururla söylüyorum sağlık sistemiz çok iyi iş çıkardı bu konuda. Sağlık sistemimiz çok iyi işledi. Daha sonra Ankara, İstanbul gibi illerden gönüllü sağlıkçılarımız geldi. Depremzede olan sağlıkçılarımızın dinlenmesi için çok iyi oldu’’ diye konuştu.
Depremin ardından doktorlarla birlikte hemen hastaneye geldiklerini söyleyen KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, ‘‘Depremi hepimiz evimizde yakalandık. Birkaç dakika sonra artçı geldi o da çok büyüktü. Yağmur yağıyor, hava soğuk. Hemen hastaneye geldik doktorlarımızla birlikte. Gün ışımışıyla beraber hastalar gelmeye başladı. İnanılmaz sayıda yaralılar gelmeye başladı. Bunu tsunami olarak tabir edebiliriz. Allah bir daha göstermesin o günleri. Gerçekten anormal bir yaralı sayısı vardı. Biz bunlar tedavi etmeye çalışıyoruz. Durumu ağır olanlara acil serviste müdahale ediliyor. Durumu biraz daha iyi olanlar yani kolu, bacağı kırılmış olanları direk servislere yönlendirdik. En büyük sıkıntı mobil telefonlar tamamen devre dışı kaldı. Doktor, hemşire çağıracağız çağıramıyoruz. Şehrin diğer tarafları ne durumda bilemedik. Başkan doktor temin etmek istiyoruz ama imkan yoktu. Tamamen bir ölü sessizliğinde kendi başımıza inanılmaz bir mücadele verdi arkadaşlar. Her şey kontrol altına aldık derken öğlen gelen depremle bütün dengeler alt üst oldu. Hastanelerde serviste yatanlar hep dışarı çıktı. Burada gördüğünüz bütün koridorlar hastalarla doluydu. Çünkü kimse yukarılara çıkmak istemiyor. Hastane sağlamdı ama insanlarda ve çalışanlarda paniğe neden oluyor. Sonuçta depremzede hem de çalışan. Birçok personelimiz birinci derece yakınları hayatını kaybetti, annelerini babalarını, kardeşlerini, çocuklarını kaybedenler oldu onları defnedip gelip çalışmaya devam edenler oldu. Kendi personellerimizden çok kaybımız var. İkinci günden sonra dengeler sağlandı. Yardımlar gelmeye başladı. Üniversitemiz depremzedelere açıldı çünkü elektrik yok soğuk vardı ve elektrik olan sadece hastanemizdi” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ