Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu mazbatasını aldı

Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu mazbatasını aldı

Eğitim 21.08.2024 16:21:42 0
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu mazbatasını aldı
Tarih: 21.08.2024 16:21
Atatürk Üniversitesinin yeni rektörü olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’dan mazbatasını alarak görevine resmen başladı. Başkent Ankara’da gerçekleşen törende, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Prof. Dr. Hacımüftüoğlu’na başarı dileklerini iletti ve ülke yükseköğretimi için oldukça değerli bir konumda olan Atatürk Üniversitesine desteklerinin artarak devam edeceğini ifade etti.

Rektör Hacımüftüoğlu: “Bu değerli kurumun bir parçası olmaktan büyük onur duyuyorum”
Mazbata töreninde konuşan Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Atatürk Üniversitesinin köklü geçmişine ve güçlü akademik altyapısına vurgu yaparak: "Bu değerli kurumun bir parçası olmaktan büyük onur duyuyorum. Bilimin, eğitimin ve topluma hizmet etmenin öncelikli olduğu bu süreçte, üniversitemizin ulusal ve uluslararası alanda daha da yükselmesi için var gücümüzle çalışacağız. Yeni dönemde yenilikçi projelerle öğrenci, akademik ve idari kadrolarımızla birlikte önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum" dedi.
Yeni görevinde, bilimsel araştırmaların artırılmasına, eğitim kalitesinin yükseltilmesine ve öğrenci odaklı çalışmalara öncelik vereceğini belirten Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, "Öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin gelişimi için gereken her türlü desteği sağlayacak, Atatürk Üniversitesini her alanda daha ileriye taşımak için hep birlikte çalışacağız" şeklinde konuştu.

YÖK Başkanı Özvar: “Rektör Hacımüftüoğlu’nun yeni hedeflere emin adımlarla yürüyeceğine inancım tamdır”
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, törende yaptığı konuşmada, Prof. Dr. Hacımüftüoğlu’nun Atatürk Üniversitesi için önemli bir görevi üstlendiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun üniversite yönetiminde gerçekleştireceği yenilikler ve projelerle, üniversitemizin eğitim kalitesini ve uluslararası alandaki konumunu daha da güçlendireceğine inanıyoruz. Erzurum, ülkemiz için ne ifade ediyor ise Atatürk Üniversitesi de bizim için o anlamı taşıyor. Ülkemizin en köklü eğitim kurumlarından olan Atatürk Üniversitesinin, Rektörümüz ve nitelikli akademik kadrosu ile yeni hedeflere emin adımlarla yürüyeceğine inancım tamdır. Araştırma Üniversitesi olarak önemli bir sorumluluğu üstlenen üniversitemiz, bu yeni süreçte hız vereceği çalışmalar ile istenilen hedeflere ulaşacaktır. Bu düşüncelerle, Rektörlük görevine başlayan değerli hocamız Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nu tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz" dedi.

Stratejik planlar üzerinde çalışmalara başlayacak
Mazbatasını aldıktan sonra Atatürk Üniversitesine dönerek görevine başlayacak olan Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversitenin yönetim kadrosu ve akademik personeliyle ilk toplantılarını gerçekleştirerek, kısa vadeli hedefler ve stratejik planlar üzerinde duracak. Atatürk Üniversitesinin daha ileriye taşınması için gerekli tüm adımları kararlılıkla atacaklarını vurgulayan Rektör Hacımüftüoğlu, öğrenciler ve akademisyenlerle güçlü bir iletişim ve iş birliği içinde olacağını belirtti.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem