Rektör Hacımüftüoğlu’nun 10 Kasım Atatürk’ü anma günü mesajı

Rektör Hacımüftüoğlu’nun 10 Kasım Atatürk’ü anma günü mesajı

Genel 10.11.2025 09:19:00 0
Rektör Hacımüftüoğlu’nun 10 Kasım Atatürk’ü anma günü mesajı
Tarih: 10.11.2025 09:19 Güncelleme: 10.11.2025 09:19
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Rektör Hacımüftüoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı: Cumhuriyetimizin kurucusu, istiklâl mücadelemizin başkomutanı ve büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümünde rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyoruz.
Milletimizin bağımsızlık azmini, özgürlük tutkusunu ve millî birlik ruhunu tarihe altın harflerle kazıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; çağının ötesinde bir vizyona sahip, düşünceleriyle sadece kendi milletine değil, tüm mazlum uluslara da rehberlik etmiş bir liderdir. Onun önderliğinde yürütülen Millî Mücadele, Türk milletinin bağımsız yaşama iradesinin ve vatan sevgisinin en güçlü göstergesi olmuştur.
Bugün bizlere düşen en büyük görev, Atatürk’ün "En büyük eserim" dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni, bilimle, akılla ve ortak değerlerimizle daha ileriye taşımaktır. Atatürk Üniversitesi olarak bizler de bu kutsal emanete sahip çıkmanın bilinciyle, muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme hedefi doğrultusunda bilimsel üretkenliğimizi artırarak ülkemizin gelişimine katkı sunmaya devam ediyoruz.
Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını geride bırakırken; Atatürk’ün gösterdiği hedefleri "Türkiye Yüzyılı" vizyonu çerçevesinde yeniden yorumlayarak, milletimizin daha müreffeh ve güçlü yarınlara ulaşması için tüm gücümüzle çalışıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ