Rektör Hacımüftüoğlu, UEFA B antrenörlük eğitimi alan futbolcularla bir araya geldi

Rektör Hacımüftüoğlu, UEFA B antrenörlük eğitimi alan futbolcularla bir araya geldi

Van Spor 13.06.2025 18:22:50 0
Rektör Hacımüftüoğlu, UEFA B antrenörlük eğitimi alan futbolcularla bir araya geldi
Tarih: 13.06.2025 18:22 Güncelleme: 13.06.2025 18:22
Atatürk Üniversitesi, akademik başarıların yanı sıra spor alanında da önemli faaliyetlerde yer almaya devam ediyor. Bu kapsamda, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından UEFA B Antrenörlük Eğitimi verilen futbolcular, Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen "Futbol Kariyer Söyleşisi" programında Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ile bir araya geldiler.
Gerek idarecilik görevi üstlenmek isteyen gerekse futbolculuk kariyerlerini teknik adamlıkla taçlandırmayı hedefleyen katılımcılar hem eğitici hem de ilham verici bir atmosferde buluşarak deneyimlerini paylaştı. Etkinlikte; sporun çok boyutlu yapısı, akademik temelleri ve saha deneyimi üzerine önemli değerlendirmeler yapıldı.
"Sporun Gelişimine Katkı Sunmak Bizler İçin Büyük Bir Sorumluluk ve Gururdur"
Programda konuşan Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Atatürk Üniversitesinin sadece akademik bilgi üreten bir kurum değil, aynı zamanda toplumun her kesimine dokunan sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle ön plana çıkan bir üniversite olduğunu vurguladı. Antrenör adaylarına Erzurum’da bulunan Yüksek İrtifa Kamp Merkezinin faydalarından bahseden Rektör Hacımüftüoğlu, teorik ve deneysel çalışmalarla yüksek irtifada yapılan antrenman ve hazırlıkların sporcular üzerindeki olumlu etkilerini anlattı. Hacımüftüoğlu, sporu yaşamın ayrılmaz bir parçası olarak gördüklerini belirterek şu değerlendirmede bulundu: "Spor, bireylerin hem fiziksel hem de zihinsel gelişiminde hayati bir rol oynamaktadır. Üniversite olarak bu sürecin bir parçası olmak, sporun gelişimine katkı sunmak bizler için büyük bir sorumluluk ve gururdur. Türkiye Futbol Federasyonunun yürüttüğü bu anlamlı eğitim programının paydaşı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Futbol kariyerlerini antrenörlükle sürdüren sporcularımıza yeni ufuklar açacak bu tür programların artarak devam etmesini temenni ediyor, katılımcılara başarılar diliyorum."
Katılımcı futbolcular ise, Atatürk Üniversitesinin bu denli donanımlı bir eğitim sürecine dahil olmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, değerli bilgileri ve güzel sohbeti için Rektör Hacımüftüoğlu’na teşekkür ettiler. Program sonunda Rektör Hacımüftüoğlu, genç antrenör adaylarıyla hatıra fotoğrafı çektirerek, başarı dileklerini iletti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ