Rektör Hacımüftüoğlu, savunma sanayii buluşmalarına katıldı

Rektör Hacımüftüoğlu, savunma sanayii buluşmalarına katıldı

Genel 18.12.2024 09:51:19 0
Rektör Hacımüftüoğlu, savunma sanayii buluşmalarına katıldı
Tarih: 18.12.2024 09:51 Güncelleme: 18.12.2024 09:51
Türkiye savunma sanayiinin milli ve yerli yapısı ile güçlenmesine katkı sunmak amacıyla İstanbul Sanayi Odası (ISO) ve SAHA İstanbul tarafından düzenlenen 6. Savunma Sanayii Buluşması büyük bir katılımla gerçekleştirildi.
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve SAHA İstanbul Başkan Yardımcısı ve Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe; Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun yanı sıra, İstanbul Vali Yardımcısı Yücel Gemici, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Gökhan Uçar ile ana sanayi firmalarının yöneticileri katıldı. Toplam 18 ana yüklenici firmanın 70 masa ile yer aldığı buluşmada, 500’den fazla firma temsilcisi bir araya gelerek 2 binin üzerinde ikili görüşme gerçekleştirdi.
Açılış konuşmasını yapan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, savunma sanayiinin sadece askeri güç değil, aynı zamanda teknolojik altyapı ve ekonomik kalkınma için de kritik öneme sahip olduğuna vurgu yaptı. Bahçıvan: “Savunma sanayiimizdeki yerlilik oranının yüzde 20’lerden yüzde 80’lere yükselmesi, bu sektörün milli bağımsızlığımız için ne kadar stratejik olduğunun bir kanıtıdır” dedi.
Etkinlik kapsamında, “Teknoloji, Gelişim ve İş Birliği Perspektifinden Türk Savunma Sanayisine Bakış” başlıklı bir panel de düzenlendi. ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol’un da konuşmacı olarak yer aldığı panelde, sektördeki son gelişmelere ve geleceğe dair hedeflere değinildi.

Rektör Hacımüftüoğlu: “Üniversiteler olarak sürecin aktif bir paydaşı olmaya kararlıyız”
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu da, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Efeoğlu ile birlikte etkinlikte yer alarak savunma sanayiinde üniversite-sanayi iş birliğinin önemine değindi. Rektör Hacımüftüoğlu: “Savunma sanayii, bilimsel bilgi birikiminin üniversitelerden sanayiye aktarılmasında çok önemli bir rol oynuyor. Atatürk Üniversitesi olarak; yürüttüğümüz AR-GE çalışmaları, teknolojik gelişim projeleri ve yetişmiş insan kaynağımız ile bu sektöre katma değer sunmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerine ulaşması için üniversiteler olarak sürecin aktif bir paydaşı olmaya kararlıyız” dedi.
6. Savunma Sanayii Buluşması, Türk savunma sanayiinin sürdürülebilir gelişimi için önemli iş birliklerinin temelini atarken, sanayi üniversite ortaklıklarının da güçlenmesine büyük bir katkı sağladı. Üniversiteler ve sanayi temsilcileri, Milli Teknoloji Hamlesi çatısı altında daha fazla iş birliği yapma noktasında mutabık kaldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ